Blog,  Persoonlijk,  Tweeling

Hoe zijn wij aan onze babynamen gekomen

Een tweeling, dubbele zorgen, dubbel zoveel liefde maar ook twee namen. Je moet gelijk twee babynamen hebben die goed met elkaar matchen. Dit kan zorgen voor een hoop gepuzzel maar hoe hebben wij dit nou aangepakt?

Aangezien wij vaak de vraag/opmerking krijgen van ja jullie namen zijn zeker gebaseerd op Goede Tijden Slechte Tijden (daar ik dat, als ik tijd heb ,volg). Zelfs mensen die niet weten dat ik dat kijk kwamen met deze opmerking. Dus, om alle vragen hierover te beantwoorden heb ik besloten om er een blogartikel aan te wijden.

Het begin van een zoektocht

Wij dachten vooraf dat we er nooit uit zouden komen over welke namen we allebei echt leuk zouden vinden. Eén dingen wisten we wel zeker, het moest een simpele korte naam worden. Wat er dan ook nog eens bij komt kijken is om te bedenken of we beide meerdere namen wilden geven, aangezien wij beide wel meerdere namen hebben. Als we dit wilden doen was het omdat we ze graag wilden vernoemen, na lang twijfelen hebben we er voor gekozen om dit niet te doen. We hebben hiervoor gekozen omdat we van mening waren dat we altijd wel iemand tekort zouden doen en hoe vaak gebruik je het nou eigenlijk.  Met deze beslissingen was het begin er, maar nu nog daadwerkelijk de namen.

Lijstjes en nog eens lijstjes

We kwamen op het lumineuze idee om op internet naar lijstjes te kijken met namen die maar vier letters bevatten. Op de website waar wij hadden gekeken konden we selecteren. Op deze manier hebben we apart jongens en meiden namen doorzocht. We gingen afzonderlijk van elkaar de lijstjes door en selecteerden wat we leuk vonden. Op deze manier konden we zien of we matches hadden. Jawel, je zou het niet verwachten maar ze waren er! Hieruit hebben we weer geselecteerd en in een document de namen gezet die overbleven. 

Matches maken

Als je, je eerste kindje krijgt hoef je nog niet te denken over of een naam matcht met een andere naam. Bij een tweeling ligt dit uiteraard anders want het moet wel meteen matchen. Uit de namen die wij allebei leuk vonden hebben we verschillende matches gemaakt, sommige namen konden met niks matchen en sommigen namen leken wel met alles te kunnen matchen. Er zaten per geslacht zeker zo’n 3 leuke combinaties tussen wat ons wel aansprak.

Uiteindelijke keuze

Uiteindelijk hadden we voor zowel een jongens tweeling als een meiden tweeling twee perfecte namen. We vonden ze leuk en het matchte met elkaar. We zijn tot de keuze gekomen doordat we de match die wij leuk vonden een tijdje hebben laten bezinken. In deze tijd hebben we het  vaak hardop gezegd tegen elkaar en het klopten gewoon. Voor als het twee meiden zouden zijn hadden we de namen Juul en Fien bedacht. Deze namen vonden wij vrolijk klinken en voor ons gevoel hoorde deze namen bij ons. Voor de jongens namen hoef ik niet veel te zeggen dat zijn uiteraard Luuk en Noud geworden. Deze namen vonden wij kort maar krachtig en stoer.

Hoe zit het nu met Luuk en Noud

Wat leuk om te vertellen is, is dat Luuk eigenlijk Noud zou hebben geheten daar hij als tweede lag. Tijdens de keizersnede kwam hij uiteindelijk toch als eerste. Het gekke is dat de namen ook gewoon kloppen. Luuk is robuuster en Noud is wat fijner en het klopt. De namen kloppen bij beide mannetjes, voor je gevoel had het als het andersom was niet helemaal gepast.

Dit was hoe wij tot onze namen zijn gekomen. Uiteindelijk hadden wij rond week 32 wel de definitieve namen gekozen, dit gaf rust en toch blijf je onbewust twijfelen. Uiteindelijk weet je pas of het klopt als het kindje geboren is en de naam echt draagt. 

Hoe zijn jullie tot jullie kindernamen gekomen?

Liefs, Kayleigh

%d bloggers liken dit: