Samen op Vlieland
Blog,  Persoonlijk

Op verrassingstrip naar?

Zo’n twee weken geleden kreeg ik te horen van Simon dat wij op 20 juni voor twee nachtjes weg zouden gaan zonder kids. Hij had alles geregeld en de jongens zouden gezellig bij mijn ouders gaan logeren. In dit artikel neem ik jullie mee naar onze bestemming in de vorm van een mini PLOG. Kijk je mee?

Op donderdag 20 juni was het dan zover, we vertrokken en ik kreeg te horen waar we heen gingen. Vanaf huis gingen we de afsluitdijk over, dat betekend dat we nog steeds meerdere kanten op kon gaan. Toen we de afslag Harlingen/Leeuwarden begon er een pas een lichtje bij mij te branden. Jahoor, vlak voor de afslag Harlingen moest Simon toch wel bekennen dat we naar een waddeneiland zouden gaan. Hier moet ik bij vertellen dat wij een keer naar Terschelling zijn geweest en ik het echt niks vond, sindsdien kon ik de waddeneilanden gewoon even niet meer zien en stond het nou niet bepaald hoog op mijn lijstje. Nu had ik toch echt geen keuze meer.

De reis is begonnen

Vlak voor vertrek naar Vlieland

Zo zaten wij een halfuur later lekker aan een maaltijd in de haven van Harlingen daar we toch nog moesten wachten op de boot.

Op zee naar Vlieland
Het uitzicht vanaf de boot

Onderweg met heerlijk weer en een mooie zon was de anderhalf uur durende boottocht geen straf

Aangekomen op Vlieland

Eenmaal aangekomen na een lekker boottochtje waren we echt binnen 20 meter bij ons hotel hoe relaxt is dat, wij verbleven in hotel Zeezicht Vlieland. Helaas ben ik door zo in het nu te zijn zijn vergeten foto’s te maken van onze kamer en het hotel. Maar wil je ooit eens die kant op neem dan echt even een kijkje op hun site.

Dorpsstraat op Vlieland
Dorpsstraat op Vlieland

Nadat we onze spullen in de hotelkamer hadden gezet zijn we nog even lekker gaan wandelen. Kijk deze foto nou, het was kwart voor 9 in de avond en er liep bijna niemand in de dorpsstraat. Hoe heerlijk is dat, dat je gewoon echt even uit de drukte bent.

Oude huisjes op Vlieland

Wat ik zo leuk vond aan de Dorpsstraat is al die kleine huisjes die van buiten zijn vernieuwd maar toch nog zo authentiek zijn.

Deze dag is het echt genieten

Het dijkje op Vlieland

Na een heerlijk uitgebreid ontbijt begonnen we onze volle dag op het eiland met een lekkere wandeling over het dijkje. Ondanks dat wij zelf ook dichtbij de zee wonen (lees max 10 minuten fietsen) was het heerlijk om zo lang de zee te wandelen met de geur van de zee.

Het Badhuys
uitzicht vanaf Badhuys

Na onze wandeling zijn wij op onze huurfietsen gestapt, ja zelfs daar had Simon aan gedacht. Tijdens onze fietstocht belandde wij eerst bij het Badhuys. Hier hebben wij eerst een lekkere koffie gedronken met uiteraard een stukje gebak.

Fietsen
het Posthuis op Vlieland
Relaxen
Uitzicht

Na lekker in het zonnetje te hebben gezeten was het weer tijd om verder te fietsen, met een omweg zijn we richting het Posthuys gefietst. Wat zo lekker aan het fietsen was dat we bijna de hele weg niemand zijn tegengekomen.

Tijd voor ontspanning

Na onze fietstocht zijn we naar onze hotelkamer gegaan om ons om te kleden. Simon had namelijk geregeld dat wij in de Wellness van strandhotel Seeduyn een ontspannende duo massage hadden en ik daarna zelfs nog een gezichtsbehandeling. Wat was dit een fijne verrassing en zo relaxt. Na deze behandelingen zijn wij op een strandbedje van het Badhuys beland. Hier hebben wij lekker even in de zon gelegen met een boekje erbij.

Strand Badhuys

Na een middag vol ontspanning was het tijd om weer richting hotelkamer te gaan om ons langzamerhand op te frissen voor de avond. Deze avond belandde wij na alle restaurantjes te hebben bekeken wederom op het strand bij het Badhuys. Wat was dit een goede keuze van ons want we hebben de hele avond in de zon gezeten en heerlijk gegeten. Na de maaltijd hebben wij nog een lekkere lange wandeling gemaakt met uiteindelijk een mooie lucht van de zonsondergang langs de kade.

Lopen langs de zee op

De dag van vertrek

Na wederom een heerlijke nacht slapen want dat komt niet vaak voor bij mij op vakantie, ik ben namelijk erg kieskeurig qua bedden en al helemaal qua kussens (ik neem meestal mijn eigen kussen overal mee naartoe). Was de dag van vertrek alweer aangebroken. Om 11:45 uur ging onze boot terug dus hebben we eerst weer uiteraard uitgebreid ontbeten maar deze keer in de zon op het terras. Nadat wij waren uitgecheckt zijn wij nog even een rondje gaan lopen en hebben wij zoals de dag daarvoor ook weer de gebouwen gezien van de Dokter Deen tour.

Dokterspraktijk Dokter Deen
De dokterspraktijk van Dokter Deen
Kerkje Dokter Deen
Het kerkje

Het enigste wat we nog moesten bezoeken was de vuurtoren (deze stond in de steigers) maar vanaf daar had je een mooi uitzicht over Vlieland.

Uitzicht vanaf vuurtoren

Na dit gezien te hebben gingen wij terug lopen naar het hotel om onze bagage te pakken zodat wij aan boord konden gaan om terug naar huis te gaan, terug naar onze mannen.

Dorpsplein Vlieland
Haven van Vlieland

Dag Vlieland, wat was je mooi, wat was je fijn. Ooit zullen wij terug keren maar dan als gezin samen met de jongens. Ik had niet gedacht dat ik dit ooit nog zou zeggen.
We zullen niet terug keren voor een week maar vier dagen zal net mooi zijn en uiteraard met mooi weer! 

Waarom deze trip?

Wie mijn eerdere blogs heeft gelezen kon tussen de regels door lezen dat het hier ook niet altijd koek en ei is en dat een eerste jaar met een tweeling zwaar is voor je relatie (klik hier) .

Gelukkig gaat het nu weer hartstikke goed maar ik heb toen aangegeven bij Siem dat het nodig was om weer even tijd samen door te brengen als Simon en Kayleigh en niet als papa en mama. Dat is deze trip echt gelukt. Het was weer even als vanouds toen we nog geen kinderen hadden, uiteraard zijn de jongens altijd in onze gedachten geweest en hebben we het regelmatig over ze gehad. Met z’n tweeën zijn we compleet maar de jongens maken het echt af. Als gezin van vier zijn we écht compleet en gelukkig. Wel hebben we besloten om een keer per jaar zo’n tripje te doen en dat is fijn en het voelt goed.

Beste mannen en vrouwen van Nederland, verras je partner ook eens met zo’n tripje (uiteraard alleen als het gewaardeerd wordt). Het is zo goed voor je relatie want je bent niet alleen papa en mama maar je bent met z’n tweeën ook nog iemand. Op zo’n tripje kom je er weer achter hoe leuk je het samen hebt en waarom je bij elkaar bent. Ik zeg niet twijfelen maar DOEN! Iedereen wilt uiteindelijk toch dat de ander ook een beetje moeite voor je doet!:)

Liefs, Kayleigh

%d bloggers liken dit: