baby uitzet,  Blog,  Uncategorized

Waarom en hoe heb ik voor mijn draagzak gekozen?

Na lang zoeken heb ik dan eindelijk de voor mij perfecte draagzak gevonden. Waar ik eerst dacht dat ik dit niet nodig had ben ik er nu echt heel blij mee. In deze blog vertel ik hoe en waarom ik mijn huidige draagzak heb gekozen.

De start van mijn avontuur naar een fijne draagzak

Halverwege mijn zwangerschap bedacht ik me dat het handig zou zijn om een draagzak te hebben. Want als je alleen thuis bent met een tweeling en ze zijn jengelig is er niks fijner dan ze bij je te kunnen dragen en ook nog wat te kunnen doen. Zo vond ik op internet de ‘Minimonkey twin carrier’. Laat deze nou op de negenmaandenbeurs hebben gestaan waar ik hem kon proberen. Toen ik hem daar probeerden vond ik het erg fijn, maar dan ga je verder nadenken. Dan komen er onder andere vragen van, kan ik ze nog wel dragen als ze ouder en zwaarder worden?, en hoe vaak ga ik hem daadwerkelijk gebruiken?. Het is namelijk wel een fiks bedrag en zelf ben ik maar 1.65m.

Uiteindelijk heb ik tijdens mijn zwangerschap ervoor gekozen om niet verder te kijken voor een draagzak en ik het wel zou bekijken als de baby’s geboren zouden zijn.

Toen waren Luuk en Noud geboren

Dat de jongens eenmaal geboren waren kwamen wij en vooral ik erachter dat het toch wel fijn zou zijn om een draagzak te hebben. Ze waren erg aanhankelijk en als ik alleen thuis was kwam er nergens wat van. Zie maar eens het huishouden te doen met een tweeling op je arm haha. Wij hebben toen besloten om toch te gaan kijken voor een draagzak. Maar welke kies je dan want er is zoveel keuze. Wij wilden geen hele dure dus hebben eerst gekeken op marktplaats voor een draagzak. Wij kwamen toen uit bij de draagzak van BabyBjörn original draagzak. Uiteindelijk vond ik deze draagzak helemaal niks omdat het teveel rustte op mijn rug en te groot was voor mij, maar Simon vind hem daarentegen heel fijn. Ik besloot daarom om verder te kijken voor eentje die ik wel echt heel fijn vind.

Uiteindelijke beslissing

Na lang twijfelen en zoeken vond ik op internet de ByKay Click carrier. Ik heb toen gekeken waar ze die verkochten en waar hij het goedkoopste was. Zo kwam ik uit bij de Babypark. Wij zijn daar toen naar toe gegaan zodat ik hem kon proberen. Eenmaal geprobeerd kan ik zeggen dat ik hem echt heel fijn vind. Het gewicht rust niet op mijn rug maar op mijn buik waardoor ik geen last van mijn rug krijg.

Ik gebruik hem nu elke dag en ik vind hem heel makkelijk vast te maken als ik alleen ben. De jongens vinden het er ook heerlijk in en zitten ergonomisch. Een groot voordeel is dat ik de reversible versie heb genomen zodat ik nog eens van kleur kan veranderen.

Benieuwd naar de draagzak? (klik hier)

Wat vind jij een fijne draagzak en gebruik je hem vaak?

Liefs, Kayleigh

%d bloggers liken dit: