Uitjes met dreumesen

Sprookjeswonderland Enkhuizen

Uitjes met dreumesen, ik vond het vrij lastig om te vinden. Wij lopen er eigenlijk een beetje tegenaan dat ze net tussen wal en schip vallen. Toch hebben wij een leuk uitje gedaan deze zomer namelijk het Sprookjeswonderland in Enkhuizen. In dit artikel vertel ik jullie over onze ervaring met twee lopende dreumesen van 14 maanden.

Als je zoekt op uitjes met dreumesen vind je veel uitjes in het midden en zuiden van Nederland. Deze keer wilden we wel een dagje weg maar niet stad en land af rijden. Daar onze twee jongens het zitten in een autostoeltje niet als het allerleukste ervaren, wil je ze dat ook niet aandoen. Enkhuizen is vanaf ons maar max. een uurtje rijden. Ik had het Sprookjesbos al eerder langs zien komen maar twijfelde heel erg want ze zijn nog te klein voor de attracties en wat blijft er dan nog over. Toch zijn we gegaan, we waren van mening dat we het eigenlijk overal wel leuk hebben dus waren heel erg benieuwd.

Welkom in de wereld van sprookjes

Eenmaal aangekomen op de parkeerplaats waan je, je gelijk in een sprookjeswereld. Wat een hele fijne bijkomstigheid is, is dat het gratis! parkeren is bij het park. Als je, je kaartje heb gekocht en je het park binnenkomt, kom je op een heel gezellig pleintje uit met schattige huisjes, winkeltjes en een leuke draaimolen voor de kinderen. Wij besloten om eerst maar even een broodje te eten en een kop koffie te drinken. Doordat het park de kosten zo laag mogelijk wilt houden kon je automaten koffie krijgen in het winkeltje. Dat is niet erg want de prijs is er ook naar, lees €1,40 voor een kopje koffie. Nou in welk pretpark/dierentuin heb je dat nog.

Plein Sprookjeswonderland
Plein Sprookjeswonderland

Met of zonder kinderwagen het sprookjes pad volgen?

Nadat wij rustig ons broodje hadden opgegeten gingen we het park verder in, al snel vroegen wij ons af of de kinderwagen verder mee het park in gingen nemen. De jongens wilden namelijk alleen maar lopen en dan twee weglopende dreumesen en een kinderwagen is niet het meest ideale. Hup kinderwagen weer naar de auto. Zodra Simon de kinderwagen had weggebracht kon ons sprookjesavontuur pas echt beginnen. Al lopend op een lekker rustig tempo gingen wij, nou ja de jongens, op onderzoek uit. Wat vonden ze het fantastisch, ze rende van huisje naar huisje. Bij sommigen huisjes werd er muziek afgespeeld en daar werd dan vrolijk op gedanst. Sommigen huisjes hebben we wel erg vaak gezien want die waren toch een bepaalde manier favoriet. Maar al die poppen waren wel erg interessesant.

De speeltuin en kinderboerderij

Verderop in het park heb je een grote speeltuin waar de kinderen lekker kunnen spelen. Helaas was het erg druk deze dag dus wij hebben niet echt gebruik gemaakt van de speeltuin maar het zag er erg gezellig uit. Wel was er een hoop diversiteit aan speeltoestellen. Als je iets verder loopt naar de zijkant van het park kom je langs weides met dieren zoals, herten en alpaca’s. Ook is er een geitenboerderij waar ook ezels staan. De kinderen kunnen ook bij geitjes om ze te aaien, onze jongens vonden dat hartstikke leuk.

Attracties

Onze jongens waren nog te jong of te klein voor de attracties zoals de bootjes en de auto’s. Wel konden we in het treintje wat een rondje door het park rijdt. We hadden een eigen ‘wagonnetje’ en de jongens mochten op een eigen bankje zitten. Dit vonden ze echt fantastisch, ze gierde het uit van het lachen en zaten vol verbazing te kijken toen we een rondje reden.

Wat vonden wij van Sprookjeswonderland

Wij gaan zeker nog terug naar Sprookjeswonderland en dat zal niet bij één keer blijven denk ik. Als wij een volgende keer terug gaan mogen de jongens als het goed is wel in een aantal attracties dus dan wordt dat al weer leuker. Mocht je kindje al wat ouder zijn is het echt een aanrader! Verders vonden wij het een heel leuk park wat ook schoon is. Onze jongens van ruim 14 maanden hebben lekker door het park gelopen en zo nu en dan hebben wij ze gedragen. Het sprookjes pad vonden zij denk ik wel echt het leukste met al die kleine huisjes waar ze naar binnen konden kijken.

Voor de volwassenen is het een aantrekkelijk park omdat de kosten ook beperkt blijven omdat de prijzen laag zijn. Zo betaal je voor een entree kaartje vanaf 2 jaar €11,-. De prijzen in de restaurants zijn ook erg schappelijk en daardoor ook leuk om een hapje te eten als je in het park bent. Het parkeren op de parkeerplaats bij het park is gratis.
Je hebt dus een heel erg leuk uitje met je kids voor relatief weinig geld.

Ik zeg doen, nieuwe herinneringen maken met elkaar!

Kijk voor meer informatie op de website van Sprookjeswonderland .

Liefs, Kayleigh

%d bloggers liken dit: