Blog,  Leven met Luuk en Noud,  Tweeling

Leven met Luuk en Noud #5 – De eerste mannenavond

De tijd vliegt, ik blijf het zeggen want het is ook gewoon zo. De jongens groeien goed en ontwikkelen zich elke dag weer. Deze week hebben we het rustig aan gedaan en was de eerste mannenavond een feit.

Mannenavond

Afgelopen week had ik een etentje met de Handbalschool waar ik trainen geef. Dat betekende mannenavond thuis. Dit was de tweede keer dat ik zonder de jongens wegging, maar deze keer was anders voor mijn gevoel. Deze keer ging ik ’s avonds weg en de kans was groot dat de jongens al op bed lagen als ik thuis kwam. Dat ik thuis kwam lagen ze inderdaad al op bed, lekker tevreden te slapen.

Alleen thuis met een tweeling en warmte

Alleen thuis ’s nachts met een tweeling en warm weer een goede combi? Nou niet bepaald. Deze week was het weer zover Simon had nachtdiensten, deze keer twee stuks. Vorige keer ging het goed en keek ik het deze keer ook met vertrouwen tegemoet. Maar wat was het dit keer anders. Het was warm en daar hadden beide jongens echt wel last van. Dit resulteerde in twee nachten vanaf half 3 weinig slaap tot geen slaap, de ene nacht twee vrolijke mannetjes en de andere nacht twee verdrietige mannetjes.

Ik heb het niet snel maar deze keer was ik er voor het eerst echt klaar mee. Niet zozeer vanwege die jongens maar meer dat ze ontroostbaar waren en bovenal vooral heel warm lees 26 graden in de slaapkamer. Met 26 graden op de kamer en twee lieve mannetjes op je is niet heel fijn maar wel knus. We hebben het overleefd en als je dan twee vrolijk kijkende mannetjes zien ben je de nacht alweer vergeten.

Bel afspraak

Deze week hadden wij twee belafspraken met de kinderarts. We hadden in eerste instantie een afspraak daar wij met Luuk te bloed prikken waren geweest om te kijken of hij nog steeds dik bloed had. Vanuit dat gesprek hadden we meerdere vragen over het opgeven van maagzuur, spugen, onrustig en vermoeid zijn. Gelukkig was Luuk zijn Hb 7 dus dat was goed en niet stroperig meer. Dit kunnen wij ook aan hem zien daar hij goed bij is getrokken qua kleur en grootte.

Vanuit dit gesprek kwam ook het bloedonderzoek van Noud daar hij nog heel erg slaperig kan zijn. Uit zijn bloedonderzoek later in de week bleek dat hij inderdaad een laag Hb nog heeft lees 5.1. Wij konden ijzertabletten voor hem krijgen maar we wachten nog even af en gaan over twee weken weer opnieuw prikken als we naar de kinderarts moeten.

Ook is uit de gesprekken gekomen, dat we nu Nutrilon Pepti proberen om te kijken of ze misschien koemelkallergie hebben.

Over twee weken gaan we weer naar de kinderarts en daar zullen wij meer te weten komen.

Hoe gaat het verder met Luuk en Noud

Luuk en Noud doen het verder goed gelukkig. Als we zien waar ze vandaan komen maken ze echt grote sprongen vooruit. We waren eerst best wel bang voor de gevolgen van TAPS maar we moeten eerlijk zeggen voor nu zijn we heel tevreden en is die angst toch wel weg. Ze zijn tevreden en vrolijk als ze wakker zijn, als ze slapen is het wisselend. Het zijn echte buikslapers maar dat kan nu nog niet, omdat het drukke mannetjes zijn als ze willen slapen (lees; druk om zich heen zwaaien en trappelen) zijn we begonnen met inbakeren.

Het was gevoelsmatig geen bijzondere week, alhoewel elke week, elke dag, elk uur, elke minuut bijzonder is tegenwoordig met twee kleine spruitjes om mij heen.

In mijn volgende blog zal ik jullie vertellen over mijn keuze voor flesvoeding.

Liefs, Kayleigh

%d bloggers liken dit: