Moeder en zoon
Blog,  Lifestyle

Tijd om die fitte mama te worden die de jongens verdienen

Nu 10 maanden na mijn zwangerschap heb ik de knop gevonden die ik wil omzetten. Weg met al die smoesjes en tijd om weer echt gezond te gaan eten en weer te gaan sporten. Simpel gezegd, tijd om die fitte mama te worden die ik graag wil zijn voor mijzelf, mijn man en mijn kinderen. In deze blogs neem ik jullie mee op mijn avontuur naar fitheid.

Mijn situatie tijdens de zwangerschap

Voor mijn zwangerschap woog ik zo ongeveer 74kg en sportte ik toch wel drie keer per week. Ik had zo gehoopt dat ik tijdens mijn zwangerschap kon doorsporten maar helaas na 12 weken kon ik eigenlijk al niet meer sporten. Mijn gewicht liep mooi gestaag op tijdens de zwangerschap tot het laatste trimester, toen ging het ineens heel hard. Zo hard dat ik tijdens onze laatste echo controle 99kg op de weegschaal zag staan. In die paar laatste dagen heb ik ook nog een groeispurt gehad, hoe het kon geen idee. Na mijn zwangerschap was het meeste er al heel snel af en woog ik al snel weer 78kg. 

Mijn doel

Op zaterdag 23 maart stond ik op de weegschaal en woog toen 76.1 kg. Mijn doel is om halverwege mei de 69kg te halen en uiteraard een aantal centimeters kwijt te raken. Nu kan ik mijn doel alleen aan mijn kilo’s hangen maar dan zal ik toch heel wat dingen moeten veranderen. Zo is mijn doel op eet gebied; weer zes dagen per week gezond te eten met één cheatmeal op de zevende dag. Ik als sportliefhebber snap nog niet zo goed van mijzelf waarom ik het sporten nog niet heb opgepakt. Ik wil graag weer drie á vier keer per week gaan sporten, afwisselend kracht en hardlopen.

Geen excuses meer

Er zijn geen excuses meer te vinden want heb eindelijk nieuwe sportschoenen gekocht. Dit was echt nodig want door de zwangerschap heb ik lichtelijk platvoeten gekregen en heb ik zowat een maat groter. Conclusie al mijn sportschoenen voor de zwangerschap zaten echt niet lekker meer. Nu ik nieuwe sportschoenen heb, had ik echt geen excuus meer en moest ik mijzelf een schop onder mijn kont geven. Die zelfde avond ben ik nog gaan hardlopen en het begin was gemaakt. Goed de excuses qua sporten waren weggewerkt maar nu die van het eten nog. Het grapje ‘’ja het was zo druk vandaag’’ of ‘’pff ben zo moe dus geen zin om te koken’’ gaat niet meer op. De jongens eten ook warm dus zij gezond eten wij gezond eten. 

Eetpatroon doorbreken

Ons eetpatroon was sinds de komst van de jongens echt slecht. Steeds maar die excuses zoeken waarom we geen tijd of zin hadden om te koken. In de eerste weken, misschien maanden kon het nog. Nu 10! maanden later? Nee dat kan echt niet meer. Nu de jongens min of meer mee eten of aangepast maar wel warm moeten we wel. Al die makkelijke slechte maaltijden zoals patat (toch wel ons favoriet) moeten we toch echt vaker gedag gaan zeggen. Niet alleen voor onszelf maar ook als voorbeeld naar de jongens. 

Het sporten opbouwen

Het opbouwen met sporten is begonnen en ik voel mij er weer goed bij. Ik sport nu zo twee keer per week en wil dat weer ophogen naar drie á vier keer. Ik wil het hardlopen afwisselen met de work-outs van New Born Fit Mama. Ik heb er voor gekozen om een abonnement te nemen op een programma wat ik thuis kan doen. Ik heb gemerkt dat ik geen energie heb om naar een sportschool te gaan en op deze manier kan ik het doen wanneer ik zelf wil. Benieuwd naar New Born Fit Mama (klik hier).

Ultrasound behandeling en koolhydraatarm

Ik heb er voor gekozen om een kleine begin ondersteuning te nemen voor het afvallen. Ik krijg nu vijf weken lang elke week een massage met Ultrasound Pulsen op mijn buik. Dit houdt in dat je buik wordt gemasseerd met een apparaatje wat een beetje warm wordt. Wat doet de Ultrasound behandeling:

  • Opgeslagen vet verbrand sneller en wordt direct afgevoerd door het lichaam
  • Stimuleert de spieren
  • Het verbetert het huidoppervlak

Bij deze behandeling eet ik vijf weken lang koolhydraatarm en moet zeggen het bevalt mij erg goed. Het moeilijkste vind ik hiervan mijn lunch, want wat wil nou als lunch wat ook wel goed voelt. Als ik overdag thuis ben ik alle tijd om wat te maken maar op mijn werk niet. Dat is even zoeken maar is ook goed gekomen. Ik heb de eerste week overleefd en zit nu in mijn tweede week.

Mijn resultaten na iets meer dan één week

23/3              76.1 kg
25/3              76.1 kg           Borst: 89cm   Taille: 93cm  Buik: 1.08cm
01/4              74.1 kg           Borst: 87cm   Taille: 87cm  Buik: 1.05cm

Ik ben blij met mijn resultaten in de eerste week en dit geeft doorzettingsvermogen voor de rest van de periode.

Mijn twee favoriete recepten van afgelopen week

Courgette pasta met pesto en kip (1 persoon)

2 courgettes in pasta slierten gemaakt
1 kipfilet
Zelfgemaakte pesto (basilicum, pijnboompitjes, grand pedano, knoflook en olijfolie)

Grand Pedano voor erover
Pijnboompitten geroosterd 

Bloemkool Nasi (2 personen)

1 doos kant en klare bloemkoolrijst
1 zak bami/nasi groenten
1 doosje champignons
half doosje boemboe nasi goreng
2 kipfilets

Zoals jullie lezen wordt er hard gewerkt aan het gezonder en fitter lichaam! Volgende week weer een nieuwe update. 
Als jullie nog specifiek dingen terug willen lezen of zien hierover let me know!

Liefs, Kayleigh