Echo 20 weken tweeling
Alles over mijn tweelingzwangerschap,  Blog,  Persoonlijk,  Tweeling

Update 20 weken zwanger, 50% done en 50% to go

We hebben alweer de mijlpaal bereikt van 20 weken zwanger zijn en zitten op de helft. Wat is de tijd omgevlogen, nog ongeveer 17 weken en dan kunnen wij onze twee kleintjes zien (als ze het zo lang volhouden). Lees hier hoe week 19 ging.

Zoals de kleine hier al aangeeft is alles goed met ze

Het weekend zijn we naar mijn oma geweest en zijn we heerlijk even uit eten geweest met z’n tweeën. Tijd vrij maken voor elkaar blijft belangrijk want ook al heb je het soms niet door, je zit nu al een beetje in een sleur. Dan te bedenken dat dit nog maar de zwangerschap is, hebben jullie hier ook al last van of van gehad?

De 20 weken echo

Maandags stond de 20 weken echo gepland en dan pas om 13:30uur. Ik hoor jullie denken 13:30uur is toch niet laat? Voor ons wel een beetje daar we eigenlijk elke controle halverwege de ochtend hebben. Voor deze echo was ik best gespannen, dit kwam eigenlijk omdat ik redelijk veel last heb van harde buiken en het idee had dat mijn buik heel groot was geworden.

Eenmaal bij de gynaecoloog aangekomen waren we al snel aan de beurt en zei ze dat ze wel een uurtje nodig had om beide baby’s goed te bekijken. Wat was het weer leuk om ze te zien en wat waren ze alweer groot geworden. Ze ging baby één bekijken en wat is het toch mooi dat ze je alles precies kan zien van botjes, het hartje tot aan de hersentjes. Na baby één kwam baby twee in beeld om te bekijken, deze had er niet heel veel zin in vandaag en dacht ik ga lekker op me zij liggen want dan zien ze mij niet. Gelukkig door een beetje geplaag van de gynaecoloog kon zij baby twee toch helemaal checken.

Tot onze geruststelling zijn beide baby’s ‘goedgekeurd’ voor zover dat kan natuurlijk, dit is een hele geruststelling. De harde buiken kunnen geen kwaad maar als ze pijn gaan doen moet ik gelijk bellen. Dat mijn buik een groei spurt had gemaakt bleek wel daar ik toch in 11 dagen tijd bijna 2kg was aangekomen. We kunnen concluderen dat ze het goed doen binnenin.

Na deze echo durfde wij pas de ‘grote’ meubeltjes te bestellen en dat hebben wij dan ook gelijk ’s avonds gedaan. Als je daarmee bezig bent besef je pas echt dat het steeds dichterbij komt.

Baby 1 20 weken echo
Baby 1
Baby 2 20 weken echo
Baby 2

Informatie avond ‘’Bevallen in het ziekenhuis’’

Donderdags was er bij ons in het ziekenhuis een informatie avond over bevallen in het ziekenhuis. Wij hadden ons hier voor opgegeven aangezien het al vanaf het begin vast staat dat ik in het ziekenhuis moet bevallen. Tijdens deze avond werd er besproken wanneer een bevalling ‘medisch’ was en wanneer poliklinisch, pijnbestrijding en de verschillende afdelingen.
We mochten een kijkje nemen op de verloskamers, kraamafdeling en de couveuse afdeling. Ik vond deze avond wel nuttig maar ik heb het idee dat het met een tweeling toch anders zal gaan. Ik vind het dan jammer dat je daar niet meer over te weten kan komen. Ik heb er overigens geen spijt van dat we heen zijn gegaan want het is altijd handig.

Zwangerschapskwaaltjes

De kwaaltjes zijn nog niet weg en zullen ook niet meer weggaan. Waar ik het meeste last van heb is toch wel dat mijn buik erg gespannen/hard is, bloedneuzen en last van mijn ribben.

De rest van de week kreeg ik gelukkig weer iets meer energie maar het blijft plannen, plannen en nog een plannen. We hebben na de echo toch weer even lekker geshopt en zo stromen er langzaam aan toch genoeg kleertjes binnen.

De tweelingkamer vordert al aardig en het schilderwerk is klaar! Yes eindelijk want het kan allemaal maar klaar zijn. Nu wachten totdat de meubeltjes binnen zijn en dan kan het inrichten beginnen.

Nu wij de 20 weken echo hebben gehad is voor ons de volgende mijlpaal toch wel de 24 weken.

Hadden of hebben jullie dit gevoel ook?

Voor 50% is het voltooid en nu maar hopen dat de aankomende 50% ook goed zal verlopen!

Liefs, Kayleigh

%d bloggers liken dit: