Alles over mijn tweelingzwangerschap,  baby uitzet,  Blog,  Persoonlijk,  Tweeling

Update 24 weken zwanger; op naar de negenmaandenbeurs

Deze week hebben we de magische grens van 24 weken bereikt, heb ik gezellig geshopt met mijn moeder en oma, zijn we dan echt voor het laatst weg geweest met zijn tweetjes en ben ik naar de negenmaandenbeurs geweest.

Dan ben ik alweer 24 weken zwanger. Natuurlijk hadden we alle scenario’s in ons hoofd en uiteraard ook dit goede maar wat zijn wij blij!! Het is voor ons toch wel een ‘magische’ grens die we hebben bereikt, want ze zijn beide levensvatbaar. Maar blijf voorlopig maar lekker zitten kleintjes.

Voor het laatst met zijn tweetjes weg

 Eigenlijk dachten we dat we onze ‘babymoon’ in december al hadden gehad naar Polen. Maar we wilden nog een keer naar het zuiden op familiebezoek. Nu is het vanaf ons die kant op drie uur heen en drie uur terug. Normaal heb ik hier geen problemen mee maar helaas trekt mijn lichaam dat echt niet meer op één dag. Deze week zijn we dan echt voor het laatst met zijn tweetjes weggeweest. Jawel onze ‘babymoon’ ging naar Maastricht. Simon zijn broers wonen daar dus daar zijn wij gezellig even op bezoek geweest. De dag daarna zijn we gezellig naar Valkenburg en Maastricht stad geweest. Het was fijn om nog even weg te zijn, maar het gevoel van het is ook goed zo was er ook bij beide. Het is tijd voor een nieuwe hoofdstuk dat we toch ook samen mee gaan maken.

                                             (twee dagen Valkenburg en Maastricht)

Babyshoppen tot de max

 Omdat oma uit het ziekenhuis is tijdelijk en we toch graag met z’n drieën (ik, mama en oma) wilden babyshoppen hebben we er een gezellig middagje weg van gemaakt naar de Babypark. Wat is dit een leuke winkel! Dit wist ik stiekem al daar wij er onze kinderwagen ook vandaan hebben.

Gelukkig had ik een lijstje gemaakt met wat ik nog nodig had (dit is wel een aanrader). Hierdoor hebben we alleen maar nuttige dingen gekocht die we echt nog nodig hadden. Waar ik vooral blij mee was dat we dan eindelijk twee goede autostoeltjes vonden, die ook nog op de wagen passen.

Het was echt heel gezellig en ben zo blij dat we dit toch nog hebben kunnen doen.

Voor de kinderkamer misten er toch nog wel een erg noodzakelijk onderdeel en dat was de commode. Simon en ik zijn hier gezellig samen een avondje voor naar de Ikea geweest. Wat zijn we er blij mee en wat een ruimte zit erin.

Als de kinderkamer helemaal klaar is zal ik een aparte blog schrijven hierover met allemaal foto’s.

De Negenmaandenbeurs

 De negenmaandenbeurs nooit gedacht dat ik hier heen zou gaan. Maar toch ben ik heen geweest en wat was dit leuk. De beurs was overzichtelijk ingericht met allemaal mooie merken zowel klein als groot. Na eerder deze week al geshopt te hebben met mama en oma, heb ik tijdens deze beurs nog meer geshopt. Gelukkig heb ik me nog in kunnen houden want had nog zoveel meer kunnen kopen. Uiteraard weer alleen maar met leuke maar nuttige dingen thuis gekomen.

  (Alle aankopen van de negenmaandenbeurs)

Zwangerschapskwaaltjes

 Deze week merk ik toch wel dat het allemaal wat zwaarder wordt. Aan het eind van elke dag heb ik toch wel last van me rug en staan al me zijspieren op spanning. Dit werkt vooral vermoeiend, gelukkig heb ik er het begin van de dag (nog) geen last van. Dit houdt in dat over het algemeen mijn energie aan het begin van de dag wel goed gaat.

Helaas wordt de maagzuur er niet minder op. Waar ik eerst wel een beetje wist qua eten wat het veroorzaakte, veroorzaakt momenteel alles maagzuur. Dit zal ook te maken hebben met dat de twee kleintjes erg druk zijn. De pakken vanille vla en Rennie’s zijn toch wel mijn beste vrienden op dat soort momenten.

De twee zijn al erg bewegelijk er zit nog al genoeg kracht ook achter. Dit merk ik wel doordat mijn buik dan zo nu en dan hard wordt. Ik vind het echt heerlijk als ik ze voel bewegen en kan hier echt van genieten. Blijf zelfs stiekem ’s morgens langer in bed liggen, dit voelt toch een beetje als een moment met z’n drieën als Simon te werk is.

Wat ik minder vind aan het bewegen is dat ze ook mijn blaas hierbij triggeren. Dit merk ik omdat ik dan gelijk het gevoel heb dat ik moet plassen. Niets is minder waar want er zit dan weinig tot niks.

Het was een leuke maar drukke week met vooral blijdschap deze keer. Nu het kamertje beetje vorm krijgt merk ik dat ik meer rust krijg. Het inruimen van bijna alle spulletjes kan dan bijna beginnen. Ja ik heb nu al last van nesteldrang en vind het dan ook heerlijk om thuis te zijn.

Volgende week weer een echo en de uitslag van de Orale Glucose Tolerantie Test.

Liefs, Kayleigh

%d bloggers liken dit: