Alles over mijn tweelingzwangerschap,  Blog,  Persoonlijk,  Uncategorized

Update 34 weken zwanger; de week van de mijlpalen

Nu ik deze blog aan het schrijven ben zit ik in de tuin, in het zonnetje. Normaal zou ik erbij zeggen lekker of heerlijk, maar helaas kan ik dat niet want het kost energie. Momenteel kost zitten, lopen en liggen energie maar hé, we hebben weer een mijlpaal bereikt! Joehoee! We hebben de 34 weken gehaald. Wie had dat nou gedacht? We hadden het alleen maar kunnen hopen. Zo was er nog een mijlpaal deze week; dat was het geregistreerd partnerschap. Uiteraard stond er deze week ook weer een echo op het programma.

Even lekker klagen over de lichamelijke gesteldheid

 Zo laten we eens beginnen met even lekker te klagen, onder het mom dan hebben we dat maar gehad. Het is namelijk niet alleen maar rozengeur en maneschijn een zwangerschap.
Sinds ik uit het ziekenhuis ben gekomen merk ik echt dat het zoveel zwaarder wordt. Eerlijk gezegd ben ik er wel een beetje klaar mee. In feite zit ik aan huis gekluisterd want alleen al 10 minuten boodschappen doen is al teveel. Gelukkig is het lekker weer en kan ik buiten zitten maar om nou te zeggen dat mijn gestel dat zo fijn vindt? Nee niet echt. Eerst kreeg ik pas begin van de avond last van mijn ribben/rug en buik nu is dat al verplaatst naar als ik een uurtje uit bed ben. Aangezien ik niet meer langer kan slapen dan 8 uur ’s morgens zijn dat lange dagen. Maar hé ondanks dat ik momenteel de hele dag met pijn loop en een harde buik zitten onze kleine guppy’s nog steeds lekker warm bij mij. Natuurlijk weet alles in mij dat hoe langer ze blijven zitten hoe beter het voor ze is.

Maar goed genoeg geklaagd want we hebben deze week ook een andere leuke mijlpaal bereikt.

Geregistreerd partnerschap

Sinds 2 mei 2018 zijn wij geregistreerd partners. Laat dit nu sinds 1 januari 2018 gelijk staan aan trouwen. Oei als je er zo overdenkt klinkt het wel heftig haha.
We hebben het allemaal heel klein gehouden met familie maar het was wel heel gezellig. We wilde de ceremonie niet heel serieus en groot hebben, simpelweg omdat dit niet bij ons past vinden wij. Wij wilde dat het lekker losjes en vlot zou gaan. Gelukkig kregen wij de ‘ideale’ trouwambtenaar daarvoor. Tenslotte kregen we ook nog een mooi cadeau van hem (zie onderstaande foto).
Het is allemaal gegaan zoals we graag wilden. Na afloop hebben we gezellig met de aanwezigen bij ons thuis een hapje gegeten.

(dit beeld staat voor onze liefde en de twee hartjes voor de tweeling)

De burgemeester

Wat erg leuk was dat onze burgemeester aanwezig was bij het gehele officiële gedeelte op het gemeentehuis. Nu zie ik jullie denken, de burgemeester? Ja ik zal jullie even een korte uitleg hierover geven;

Dat wij ons geregistreerd partnerschap gingen melden werd er gevraagd, of wij nog voorkeur voor een trouwambtenaar hadden. Die hadden wij niet maar dat wij thuis kwamen vond Simon het wel heel leuk om de burgemeester te vragen. Zo gezegd zo gedaan een mailtje gestuurd met de vraag en ook de vermelding dat wij twee kleine juttertjes verwachtten. Hij kreeg al heel snel een mailtje terug dat hij het een eer vond dat wij hem vroegen maar dat hij geen ‘trouwmeneer’ was. Hij wenste ons alle geluk en bleef graag op de hoogte over de nieuwe juttertjes.

Nou dat is sympathiek toch? Simon had dit ook verteld tijdens het voorgesprek met de trouwambtenaar. Toen wij op het gemeentehuis stonden te wachten om de zaal in te mogen, werd er verteld dat de trouwambtenaar nog een leuke verrassing had voor ons. Wat bleek hij had de burgemeester uitgenodigd om erbij te zijn en jawel daar was hij. Hoe leuk en speciaal is het dat de burgemeester bij onze ceremonie was. Na afloop hield hij nog een kort praatje en kregen we nog een mooie karaf cadeau die speciaal voor de gemeente Den Helder gemaakt is.

(de toespraak van de burgemeester)

Jullie begrijpen wel dat dit iets is wat we echt niet meer vergeten.

Maar aangenaam kennis met jullie te maken ik ben vanaf dat moment Kayleigh van Nuland-Haster haha.

(onze ringen)

Zwangerschapscraving

 Het is een tijd geleden dat ik dit onderwerp toevoegde aan mijn blog. Maar ik denk dat ik weer een craving heb, maar het kan ook door het lekkere weer komen. Ik heb namelijk heel erg de behoefte aan koude dranken met koolzuur. Gelukkig is dit alles en valt het mee.

34 weken echo

Tegenwoordig hebben we elke week een echo, zo ook deze week weer. Ze groeien allebei nog erg goed en hebben nog steeds geen groei achterstand. Ben wel heel benieuwd wat de gewichten zullen zijn als ze geboren zijn. Op de echo was te zien en te meten dat mijn navelstreng en dus ook mijn placenta nog erg goed werken. Tijdens deze afspraak is ook al wel een beetje de einddatum bekend geworden. Deze vertel ik jullie echt niet, dan is het toch nog een beetje een verrassing :).

(baby 2)

Ook kwam er te sprake dat bij mijn opname in het ziekenhuis aan het licht was gekomen, dat ik een streptokokken bij mij draag. Het is overigens niet te zeggen dat de kinderen hier iets van krijgen bij de geboorte maar het kan. Dit wil ik wel even duidelijk hebben. Het is overigens ook niks gek van 20% van de zwangere is drager hiervan, alleen wordt er nooit over gesproken.

Wij moeten nu dus gaan nadenken over of ik hiervoor antibiotica wil, nu is het zo dat bij een vroeggeboorte je het sowieso krijgt.

Al met al was het een goede week. En dat ik zo’n last heb van mijn hele gestel moet ik maar op de koop toe nemen. Het is aanpassen maar ik weet dat het geen maanden meer gaat duren. Zoals ik in mijn vorige blog al typte het aftellen is begonnen!

Liefs, Kayleigh

 

 

%d bloggers liken dit: