Alles over mijn tweelingzwangerschap,  Blog,  Persoonlijk,  Tweeling

Update 29 weken zwanger; toch een zwangerschapsshoot?

29 weken zwanger, deze week was een leuke en speciale week. Deze week was het onder andere weer echo tijd, hebben wij een leuke zwangerschapsshoot gedaan, kregen we de kraamzorg op bezoek en is oma eindelijk een stap verder in haar behandeling.

Oma is een stap verder in haar behandeling

Laten we een keer beginnen met nieuws over oma. Zij was niet alleen jarig afgelopen week maar kreeg ook dan eindelijk haar stamceltransplantatie. Dinsdag 27 maart was zij jarig en bereikte ze de mooie leeftijd van 69 en woensdag 28 maart was het dé dag. Op deze dag kreeg zij haar stamceltransplantatie. Hoe speciaal is het om je nieuwe levensjaar met een ‘nieuwe’ start te beginnen. Nu hopen dat het allemaal aanslaat en dat we nog heel lang met z’n allen kunnen genieten.

Worden wij dan nu echt man en vrouw?

 Voor Simon en mij was het 28 maart toch ook een speciale dag want wij zijn deze dag in ‘ondertrouw’ gegaan. Als ik de vrouw van het gemeentehuis moet geloven heet dat tegenwoordig niet meer zo. Maar hebben wij ons aanstaande partnerschap gemeld. Nu hebben wij niet gekozen voor trouwen maar voor geregistreerd partnerschap en laat dit nu tegenwoordig toch gelijk aan elkaar staan. Wat klinkt het eigenlijk nog gek dat je straks dan man en vrouw bent. Worden we oud? haha.
Het is toch weer een stap verder in een relatie. Jullie begrijpen wel dat 2018 een onvergetelijk jaar zal worden met al deze mooie momenten.

De 29 weken echo

Toen was het alweer twee weken geleden dat we een echo hadden. Dat betekent tijd voor een nieuwe echo. Het lijkt wel een beetje saai te worden om aan jullie te vertellen, maar ze doen het nog steeds hartstikke goed. Baby twee ligt zowaar nog steeds met zijn/haar koppie naar beneden dus dat is wel fijn. Helaas houdt dit wel in dat het niet heel gunstig is voor mijn ribben en middenrif. Het blijkt dat deze namelijk met zijn beentje helemaal tegen mijn borst aan ligt.

Na de vorige echo moest ik bloedprikken om de rhesus-factor te bepalen. Deze uitslag was binnen en ik daaruit bleek dat sowieso één van de twee een positieve bloedgroep heeft. Voor mij betekende dat, dat ik een Rhesus D injectie moest krijgen. Deze werd dan ook gelijk gegeven. Ach we kunnen het maar gehad hebben.

Bij de volgende echo zitten we in week 32. Dit betekent dat we het gaan hebben over de bevalling etc. Als je dat zo bedenkt gaat het hard en voor we het weten hebben we onze kruimels in onze armen. Tot die tijd mogen ze bij mij het feestje vieren, al zou ik het fijn vinden als ze wel me ribben een beetje heel laten.

Zwangerschapskwaaltjes

Het terugkerende onderwerp ‘zwangerschapskwaaltjes’ want ja hier heb ik de hele zwangerschap al last van. Niet gek met twee draakjes. Ik merk dat ik het snel benauwder heb en me eigen helemaal gek hoest. Dit in combinatie met pijn in mijn ribben is niet heel fijn kan ik jullie vertellen. Het betekent voor mij dat ik ’s avonds niet meer kan zitten of staan omdat het zo’n pijn doet. Nog even doorbijten en het is voor een goed doel hou ik mijzelf maar voor. Het maagzuur heb ik gelukkig aardig onder controle en qua bloedneuzen lijkt het wel weer toe te nemen. Zal dit met het koude weer te maken hebben?

Kraamzorg op bezoek

Het was ook tijd voor het ‘officiële’ intakegesprek met de kraamzorg. Vooraf wisten we niet wat we ons erbij voor moesten stellen maar eigenlijk viel het allemaal heel erg mee. Moeten nog een paar kleine dingetjes kopen en dan zijn we er echt klaar voor.

Hoe hebben jullie je kraamweek ervaren?

Zwangerschapsshoot

In het begin van mijn zwangerschap heb ik tegen Simon gezegd dat ik geen behoefte had een zwangerschapsfotoshoot. Toch bedacht ik mij zo’n rond de 20 weken. De tijd vloog en vliegt overigens nog steeds voorbij. Daar dit hoogstwaarschijnlijk de enige zwangerschap is die we meemaken merkte ik bij mijzelf dat ik dit toch wel wilde vast leggen. Het is dan wel een korte periode van mijn leven maar wel eentje die je heel intens beleeft. Eenmaal Simon overtuigd te hebben zijn we opzoek gegaan naar een fotograaf waarvan we het portfolio mooi vonden en ook betaalbaar was. Ik wilde namelijk een zwangerschapsshoot maar dan wel in de vorm van een lifestyle fotografie.

Nou die hadden we gevonden, het leuke is dat zij onze ‘zwangerschaps’ fotoshoot heeft gedaan maar ook straks de newborn fotoshoot komt doen.

Hier onder alvast een klein voorproefje van onze zwangerschapsshoot;

(Foto’s zijn gemaakt door Jennifer van www.jenniferadriene.com, neem ook eens een kijkje op haar Instagram account @jenniferadrienefotografie)

Tijdens deze shoot zijn er ook foto’s gemaakt van het kamertje. Als we de foto’s hebben ontvangen zal ik jullie een uitgebreide roomtour geven!

Zoals jullie begrijpen was het een leuke en speciale week.

Liefs, Kayleigh

%d bloggers liken dit: