Alles over mijn tweelingzwangerschap,  Blog,  Persoonlijk,  Tweeling

Update 22 weken zwanger; eindelijk hebben we ze echt goed gevoeld

Tijd voor weer de wekelijkse zwangerschapsupdate. Nu ik deze blog schrijf is het een gezellige boel bij mij binnen want jawel of ze zijn allebei wakker of maar één. Het geborrel en de lichte schopjes maken het gezellig.

Deze week was het een rustige week waarin ik veel last had van kwaaltjes maar ook de week waarin wij de kleintjes echt goed voelde. Daarnaast werd deze week goed afgesloten omdat Oma naar huis mocht vanuit Zwolle. Het was dus een wisselende week met hele leuke dingen maar ook een week met weer veel last van kwaaltjes

Zwangerschapskwaaltjes

 In mijn vorige blog vertelde ik dat mijn energie weer bijna terug had. Zo snel als het er weer is kan het ook weer weg zijn bleek wel deze week. Ik weet nu niet of dit te maken had met het vele maagzuur wat ik heb in combinatie met de verkoudheid of dat het zo de hele tijd zal gaan. De tijd zal het leren.

Het opstap gaan zonder zakdoekjes is echt ondenkbaar momenteel. Ik hoef er niet veel voor te doen of ik heb een bloedneus (en geloof me dit kan wel 4x op een dag zijn). Al wil ik me neus snuiten en dat is op zich wel handig met een verkoudheid weet ik gewoon dat ik gelijk een bloedneus krijg.
Voor de zekerheid is er vorige week een extra bloedonderzoek gedaan maar hieruit bleek er niks geks aan de hand te zijn. Nu ben ik al bekend met neusholte ontstekingen etc. dus ik vermoed dat dit ook wel één van de medeoorzaken zal zijn in combinatie met het zwanger zijn. He

Ja we hebben ze voor het eerst echt heel goed gevoeld!

Deze week vond ik toch wel een bijzondere week want alhoewel ik steeds wel iets dacht te voelen binnenin werd het deze week wel heel duidelijk. Het wordt nu met de dag drukker en duidelijker, zo duidelijk zelfs dat Simon ze echt goed heeft gevoeld.
Ik zat na een ochtendje boodschappen doen rustig op de bank een boekje te lezen, met mijn handen steunend op mijn buik, totdat opeens mijn hand werd weggeduwd/geschopt. Wat ik zo bijzonder vond hieraan was dat je echt duidelijk een bolling van mijn buik zag door een voetje of handje. Sinds dat moment voel ik ze steeds duidelijker en weet ik eigenlijk wanneer ze lekker slapen of wanneer ze wakker zijn. Ik kan hier zo van genieten, als Simon te werk is en ik lig nog rustig in bed ’s morgens en ik voel dan die beweging binnenin dan gaat er een gevoel van trots door mij heen. Het voelt op zo’n moment echt alsof we al met z’n drieën alleen thuis zijn.

Zwemmen

Eerder vertelde ik dat ik ging zwemmen om toch een beetje aan mijn lichaamsbeweging te komen daar het voor mij ‘echte’ sporten allang niet meer gaat. Ik vertelde toen dat ik van plan was om dat elke week te gaan doen. Helaas na één keer kon ik daarna gelijk twee weken niet (oeps! Haha). Afgelopen week kon ik dan weer en ben toen gezellig met mijn moeder gaan zwemmen. Het geeft een voldaan gevoel ook al zwem ik niet fanatiek 40 banen maar doe gewoon rustig aan. Wel vind ik het een gek gevoel en van bepaald drijven kan ik ook niet spreken want ik zink gewoon naar de bodem.

Oma weer thuis

De week eindigde goed met het nieuws dat Oma weer lekker naar huis mocht komen na vier á vijf weken in Zwolle te zijn geweest. We weten niet voor hoelang maar hé elke dag thuis is er één en twee weken geleden wisten we niet eens of ze deze tweede kuur wel door zou komen. Het fijne aan dat ze thuis is, is dat ik haar toch voor me gevoel meer bij mijn zwangerschap kan betrekken dan als ze in het ziekenhuis is. Nu kon ze toch het kamertje komen bekijken en alle nieuwe spulletjes.

Het was een week met nieuwe ervaringen, kwaaltjes maar ook veel positiviteit. Volgende week hebben we weer een echo, komt de kinderwagen en box binnen en zitten we bijna op de toch voor ons wel ‘magische grens’ van 24 weken.

Liefs, Kayleigh

%d bloggers liken dit: