Samen spelen
Blog,  Leven met Luuk en Noud

Leven met Luuk en Noud #16 alweer 10 maanden oud

De mannen zijn alweer 10 maanden oud dat betekend hier in huize Haster dat ze volop in ontwikkeling zijn. In mijn vorige blog kon je lezen dat het opvoeden echt is begonnen en hoe wij het huis kidsproof hebben gemaakt tot nu toe. In deze blog zal ik jullie vertellen hoe het nu gaat en of wij meerdere aanpassingen hebben moeten doen.

De jongens zijn beide volop in ontwikkeling en dat is te merken. Het opvoeden gaat gewoon verder en ze ontdekken elkaar steeds meer, hoe leuk is dat!

Het kunnen staan en lopen ontdekken

Luuk is er al een paar weekjes mee bezig om te kunnen staan, het lukt al heel goed en we hoeven hem niet meer te helpen om ergens bij te gaan staan. Jullie raden het vast al, mama’s hart zit regelmatig in haar keel want de klappen in het begin als hij achterover viel waren echt hard. Gelukkig heeft Luuk ontdekt hoe hij moet gaan zitten dus eigenlijk valt hij niet meer of hij moet echt moe zijn. Luuk is al druk bezig met stappen als hij ons vast heeft. Zo stappen we regelmatig een stukje door de kamer. Ben benieuwd hoe lang het nog gaat duren voordat meneer echt gaat lopen.

Noud is echt bezig met het ontdekken, Noud kijkt eerst hoe het moet en denkt dan waarschijnlijk, o dat kan ik ook wel. Zo staat hij sinds de laatste dagen veel meer aan de bank en in bed. Een probleempje bij Noud is dat hij op zijn tenen staan en zo niet heel stabiel staat. Op zijn tenen stapt hij ook kleine stukjes als hij ons vast heeft. Ik denk dat als hij eenmaal stabiel staat op zijn voetjes het ook hard zal gaan. 

Tandjes

Wie mij volgt op Instagram, heeft kunnen lezen dat het leed dat tandjes heet hier duidelijk aanwezig was. Beide heren krijgen twee tandjes tegelijk, waar ik bij Luuk zelfs twijfel of het er niet drie zijn. Door de tandjes en het nog een klein beetje verkouden zijn zat Luuk niet helemaal lekker in z’n vel en hebben we zelfs een nachtje slapen overgeslagen. Gelukkig blijft het bij één nachtje altijd, ik heb echt respect voor moeders die dagelijks nachtbrakers hebben. Wat mij opvalt bij ons is dat Noud er ’s nachts niet heel veel last van heeft. Je merkt bij hem dat hij overdag altijd wat meer hangerig is. Toch weer dat verschil bij een tweeling haha. 

Interactie met elkaar

De laatste twee weken zie en merk je echt dat ze steeds meer interactie hebben met elkaar. Zo kunnen ze gillen naar elkaar en het lijkt wel of ze precies weten wat ze bedoelen. Ze kruipen continu lachend of gillend achter elkaar aan en kunnen elkaar aankijken en dan echt de slappe lach krijgen. Zo is het nu echt elke ochtend genieten als ze wakker worden. Ze staan dan rechtop in hun bedje naar elkaar toe. Hoeveel plezier je dan ziet en hoort, nou dan smelt je moederhart meteen. 

Hebben wij ons huis nog verder kidsproof gemaakt?

Wij hebben en gaan ons huis nog wel iets verder kidsproof maken. Zo hebben wij boven al een traphekje geplaatst want beide heren kruipen graag de hele bovenverdieping over. Het hekje moet ook nog beneden komen aangezien Noud graag op de trap klimt. Daarnaast zullen wij van zowel de voor- als achterdeur de onderste klinken af gaan halen. Dat Simon alleen thuis met ze was heeft Luuk hem namelijk buiten gesloten door de klink naar beneden te doen. Denk dat het daar wel bij blijft want meer kunnen we niet echt doen.

Zoals jullie lezen gaat het erg goed met de heren en hebben we veel lol met elkaar. Nog twee maandjes en dan zullen wij hun eerste verjaardag vieren. Kleine jongetjes worden groot.

Liefs, Kayleigh