Blog,  Leven met Luuk en Noud

Leven met Luuk en Noud #13 Alweer 5 maanden oud

We zijn alweer 5 maanden verder, de jongens zijn alweer bijna een half jaar bij ons. Wat gaat het hard en wat gaat de ontwikkeling hard van de jongens. Elke dag kunnen ze weer een beetje meer en tegenwoordig komen er ook elke dag klanken bij tijdens het ‘kletsen’.

In de vorige blogpost (klik hier) heb ik jullie na een lange tijd weer bijgepraat. Afgelopen week veranderde er weer zoveel, niks veranderlijker dan een kind haha.

Slapen

Waar ik jullie vorige week nog vertelden over hoe goed het met het slapen ging, ging het deze week voor onze begrippen weer minder. Plots werden ze weer 1 á 2 keer wakker en ze gingen pas weer slapen na een beetje melk. Nu zal je denken waarom geef je dan geen speen, nou heel simpel daar moeten ze niks van hebben.  Het slapen is volgens de kinderarts wel te verklaren want klaarblijkelijk hebben ze een virusje onder de leden en zitten er tandjes aan te komen waardoor ze ‘minder’ slapen.  Fingers crossed dat ze weer snel lekker gaan doorslapen.

De eerste hapjes

Na toestemming van de kinderarts was het tijd voor de eerste hapjes. Wat een totaal verschillende kinderen zijn het toch, heerlijk om te zien. Waar Luuk echt aan het smullen was van zijn eerste hapjes is het nu een beetje drama. Hij begint al heel snel te kokhalzen en moet er eigenlijk vrij weinig van hebben alhoewel hij het wel heel interessant vindt. Noud daarentegen is juist het omgekeerde. De eerste twee keer vond hij het helemaal niks en nu is hij helemaal gepikeerd als het op is en hij niet meer krijgt.

Tandjes?

Noud zit momenteel echt in een fase dat hij overal op wilt kauwen, het maakt niet uit wat het is, vingers, bijtringen, dekentjes of knuffels. Als hij zijn hapjes krijgt maakt hij ook al echt kauw bewegingen. Zelf denk ik dat er wel tandjes aankomen maar dat ze nog niet zichtbaar zijn. Wat zijn jullie ervaringen hiermee? Laat het me weten!

Liefs, Kayleigh

%d bloggers liken dit: