Blog,  Leven met Luuk en Noud,  Tweeling

Leven met Luuk en Noud #12 Hoe gaat het nu eigenlijk met ons

Eindelijk, er is weer een update van Leven met Luuk en Noud. In mijn vorige blog post konden jullie lezen waarom ik een tijdje niet geblogd heb of actief ben geweest op sociale media. Heb je het nog niet gelezen maar ben je wel benieuwd? (klik dan hier).

Maar hoe gaat het nu met ons, met ons als gezin en uiteraard met Luuk en Noud?

In deze blog post zal ik jullie helemaal bijpraten.

Hoe gaat het met Luuk en Noud

De jongens zijn inmiddels alweer bijna 5, ja 5!! maanden. Wat gaat het hard en wat groeien en ontwikkelen ze zich goed. Luuk is inmiddels 64cm en weegt alweer 6,7kg, Noud is inmiddels 62cm en weegt 6,4 kg. We kunnen inmiddels wel zeggen dat er vrij weinig over is van onze o, zo kleine baby’s.

Zitten

Liggen? Daar doen we bijna niet meer aan haha, zitten is het namelijk helemaal. Hoewel ze nog niet helemaal zelfstandig zitten proberen ze dat wel op schoot of op de bank omgeven door kussens of zitten ze in het wipstoeltje. Zittend kan je namelijk de wereld meer ontdekken dan liggend en alleen maar naar boven kijkend.

Slapen

Wat gaat het goed zeg met slapen, beide mannen slapen namelijk door! Tussen 7 en 8 uur gaan ze naar bed en ze worden vervolgens pas weer wakker tussen 7 en 8. Als ze eerder wakker worden voor de fles, dan slapen ze daarna zonder moeite door en dan soms wel eens tot 9 uur.

Overdag slapen is meestal nog wel een dingetje, het lijkt er wel op nu ze ouder worden ze iets minder moeite hebben met slapen als we ze in bed leggen. Wel moeten ze dan een slaapzak aan, want slapen zonder slaapzak zit er gewoon echt niet in als ze in bed liggen.

Televisie kijken

Dat zowel Luuk als Noud geïnteresseerd zijn in alles wat beweegt en kleur heeft, blijkt wel uit het feit dat ze overal bij willen zijn.  Ze hebben dan ook de televisie ontdekt, jawel Disney Junior is het helemaal hier, zet Mickey‘s Mouse clubhuis aan en je hebt geen kind aan ze. Noem het pedagogisch onverantwoord maar het is af en toe wel heel lekker dat je zelf even kan ontbijten of lunchen zonder dat ze helemaal over hun toeren zijn. Nee, ze kijken niet de hele dag televisie en het is soms maar heel kort.

Hoe gaat het medisch

Afgelopen week zijn we weer bij de kinderarts geweest, ze is heel tevreden en gelukkig mogen we met wat medicamenten stoppen. We mogen stoppen met de Ranitidine voor het maagzuur want dat moet nu vanzelf minder gaan worden, nu ze bijvoeding gaan krijgen in de vorm van oefenhapjes.  Luuk mag stoppen met zijn extra ijzer (Ferro) daar zijn ijzer en hemoglobine waardes goed zijn. Noud moet hier nog wel mee doorgaan daar zijn ijzerwaarde nog niet op orde is. Dit heeft vooral te maken met het TAPS verhaal daar hij al met een achterstand is begonnen en toen nog zijn dip heeft gekregen.

De spruw is bij beide heren ook gelukkig weg dus ook dat scheelt weer, want op een gegeven moment zie je door de bomen het bos niet meer.

Hoe gaat het nu met ons als gezin?

Met ons als gezin gaat het goed, we zijn helemaal gewend en er is rust. We vinden een weg, ook in het bijna niet slapen overdag. We hebben het geaccepteerd en nemen het ook voor lief als ze niet slapen. Het maagzuur is ook een kwestie van acceptatie, de vele wasjes die daar bij komen kijken zijn maar zo. Zowel Simon als ik hebben een nieuwe baan dus we beginnen echt helemaal opnieuw. Ik ben minder gaan trainen, dit brengt rust, rust vooral voor mijzelf. Ik merkte aan mijzelf dat ik geen rust had en daardoor snel geïrriteerd was. Ook hier is het niet allemaal rozengeur en maneschijn, ook wij hebben zo nu en dan irritaties. Dit is ook niet gek denk ik, we zijn een heel nieuw avontuur begonnen en nu beginnen wij echt rust te vinden daar in.

Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om te lezen!

Liefs, Kayleigh

%d bloggers liken dit: