Blog,  Leven met Luuk en Noud,  Tweeling

Leven met Luuk en Noud #11 – Voor het eerst zwemmen met elkaar

Er is alweer een week voorbij dat betekend weer een nieuwe leven met Luuk en Noud update. Deze week kregen beide heren weer een vaccinatie, zijn we voor het eerst gaan zwemmen en zijn we naar de dierentuin geweest.

Consultatiebureau

Deze week was het weer zover, we mochten weer op bezoek bij het consultatiebureau voor de vaccinaties van beide heren. Vorige keer hebben ze er wel last van gehad dus we waren deze keer benieuwd. Gelukkig viel het mee en hebben ze er totaal geen last van gehad. Ze waren allebei weer goed gegroeid en ja geloof het of niet maar ze zijn qua lengte even lang. Onze Noud is dus echt bezig met een inhaalslag.

Zwemmen

Luuk en Noud hebben hun eerste vaccinaties gehad en ze zijn inmiddels drie maanden oud. Dus het voelde goed om voor het eerst te gaan zwemmen met ze. Thuis vinden ze het in bad en onder de douche gaan leuk, dus we waren benieuwd hoe ze zouden reageren op het zwemmen. We zijn gaan zwemmen op de camping waar mijn opa en oma staan en waar ik vorig jaar heb gewerkt, hier was het lekker rustig. Voor het zwemmen hadden we voor beide heren de Babyfloat zwemband besteld. Helaas bij het opblazen voor het zwemmen gaan bleek er eentje al lek te zijn, maar dit hield ons niet tegen en zijn gewoon gegaan. Eerlijk zullen ze alles delen.

Ze vonden het allebei echt heerlijk om te zwemmen en helemaal met de Babyfloat als ze zelf konden bewegen. Luuk is normaliter vrij gespannen en was nu zo relaxt. Ze hebben geen enkele keer gehuild en liepen ook niet blauw aan haha. Het is dat wij op een gegeven moment het wel eens tijd vonden om eruit te gaan, want zelf hadden ze het nog prima naar hun zin. Vanaf aankomende week gaan we babyzwemmen dus elke week mogen ze sowieso lekker zwemmen. Als we een aantal keer zijn gaan babyzwemmen zal ik in een aparte blog meer vertellen over onze ervaring.

Hoogtepunt slapen

Daar ik in de vorige blog (klik hier) vertelde over dat ze niet heel veel slapen overdag is het deze week toch een beetje anders. Want wat een feestje was het want jawel ze hebben één nacht allebei doorgeslapen. Noud werd op een gegeven moment om kwart over vier wakker en Luuk zelfs pas om kwart over zes. Wat was dit fijn, niet alleen voor ons maar ook voor hun zelf. Dat betekent dat ze dan toch minder last hebben van hun maagzuur. Inmiddels beginnen ze overdag ook weer iets meer te slapen, we zijn weer bezig om ze ’s middags in bed te laten slapen maar dit is nog wel een opgaven vinden wij.

Dierentuin

Luuk en Noud zijn voor het eerst naar de dierentuin geweest. Wat vonden ze het leuk, ze hebben hun ogen uitgekeken. Natuurlijk beleven ze het nog niet zoals een ouder kind, maar dat ze de hele tijd opgetild wilden blijven om lekker te kunnen kijken zegt genoeg denk ik dan. Het is fijn om te weten dat we gewoon dagjes weg met ze kunnen zonder dat het een hysterisch iets wordt.

%d bloggers liken dit: