Blog,  Leven met Luuk en Noud,  Tweeling

Het leven met Luuk en Noud #10 – alweer drie maanden oud

Daar is hij weer een update over hoe het gaat met ons. Vorige week heb ik er geen één geschreven en eigenlijk ook helemaal niks gedaan met de blog of met welk sociale media kanaal dan ook. Waarom? Gewoonweg omdat ik er even de energie niet voor had.  De jongens groeien hard en ontwikkelen zich snel ze zijn alweer drie maanden. Dat betekend twee jongetjes in huis, met een pittig karakter, die eigenlijk wel precies weten wat zij willen maar wij dat af en toe niet kunnen ontcijferen. Daarnaast is mijn oma ongeneselijk ziek en dit vreet ook onbewust veel energie. Nu is het weer tijd om de draad op te pakken. Ik ben zover als dat kan weer opgeladen en gaan er vol frisse moed weer tegen aan.

Drie maanden oud alweer

De tijd vliegt, de jongens zijn alweer drie maanden, jawel één kwartaal in ons leven. Ze groeien zo hard dat het echte baby er echt wel al af is, tenminste dat vind ik haha. Noud weegt inmiddels 5 kg en Luuk 5,2 kg. Noud is van maatje 48 naar 62 gegaan en Luuk van maatje 50 naar 62.  Ze krijgen echt een eigen willetje en liggen vinden ze niet heel leuk meer. Het zijn echte mannen en die willen natuurlijk overal bij zijn. Dit resulteert in een standaard huil moment als wij gaan eten. Oplossing? Ja die is er, wij zetten gewoon even de stofzuiger aan. Rustig eten is het dus niet meer bij haha. In de wagen liggen vinden ze ook niet altijd even leuk meer, dus kan niet wachten op de tijd dat ze in het zitje kunnen zitten.

Osteopaat

Met Luuk lopen wij sinds twee weken bij een osteopaat omdat hij continu zo gespannen is. Hij ligt de hele tijd met gebalde vuistjes en er zit zoveel spanning op zijn buikje. De kinderarts vroeg of wij dit in de gaten wilden houden omdat hij anders naar een kinderfysiotherapie moest. Ik ben gaan verder kijken en heel veel baby’s hadden baat bij de osteopaat. Wij zijn nu twee keer geweest en hij lijkt al een stuk ontspannener. Hij heeft niet meer zo vaak zijn vuistjes gespannen en hij is een stuk vrolijker. Ik zal jullie op de hoogte houden hoe het verder zal gaan met hem en of hij baat heeft van zijn behandeling bij de osteopaat.

Tussendoor bezoek bij de kinderarts

Wij zijn afgelopen week op een tussendoor bezoek geweest bij de kinderarts. Dit omdat beide jongens al bijna een maand last hadden van diarree. Natuurlijk zie je dan altijd als je er haast achter zet dat het dan minder wordt of zelf weg gaat. Ook hier was dat het geval. Wij hebben de ontlasting op kweek laten zetten en gelukkig is daar niks uit gekomen. Bij Luuk is het zelfs zo goed als weg en bij Noud is het nog in matige vorm aanwezig. De kinderarts maakte hier niet zo heel veel van en het hoort er nou eenmaal bij.  Ook kregen wij deze week de uitslag van de echo van de heupen. Deze was goed dit betekend dat ze geen spreidbroek hoeven.

Slapen

Simon heeft afgelopen week weer vier nacht diensten gehad. Daar de vorige keer de jongens aardig aan het spoken waren hield ik mijn hart vast voor deze keer. Tot mijn verbazing ging het echt super goed. Je kan merken dat de diarree aanzienlijk minder tot over is. Beide slapen een stuk rustiger en komen nu vanaf acht uur ’s avonds pas tussen vier en vijf voor een fles. Daarna slapen ze weer rustig verder tot een uur of zeven a acht.  Wij mogen dus niet klagen over de nachten want wij komen inmiddels wel aan voldoende nachtrust. Gelukkig maar want daarentegen slapen ze overdag erg weinig. Doordat ze veel wakker zijn en op zulke momenten ook veel aandacht willen komen we bijna niet aan het huishouden toe maar dit nemen wij maar op de koop toe en halen we in op de dagen dat we gezamenlijk thuis zijn.

Dit was weer een update over de afgelopen twee weken. Het kabbelt allemaal rustig voort in huize Haster.

O ja, hebben jullie mijn top drie meest irritantste opmerkingen als je opstap bent met een tweeling al gelezen? Nee? Klik dan hier om te lezen.

Liefs, Kayleigh

%d bloggers liken dit: