Blog,  Lifestyle

Een goede speelhoek voor twee dreumesen creëren

Een speelhoek creëren voor je baby of dreumes als de box eenmaal weg is. Hoe doe je dat nou en welke meubels gebruik je hiervoor? In dit artikel laat ik jullie onze speelhoek (jes)zien waar we eindelijk tevreden mee zijn.

Dat wij de box weg gingen halen wilden we een leuke speelhoek met een soort van tafeltje creëren voor de jongens. Na een lange zoektocht besloten we om zelf nou ja, Simon ging een tafeltje in elkaar knutselen.  Dit was echt leuk voor ze. Ze wisten precies waar zij hun speelgoed konden vinden en waar ze min of meer konden spelen.

De zelfgemaakte speelhoek
De oude speelhoek van de jongens.

Tijd voor verandering

Nu ongeveer een half jaar later is het tijd voor verandering. Hoe we dit doorhadden? Voor in de tuin hebben ze hun eigen tuinstoeltjes waar ze graag op zitten. Binnen wilden ze dus ook overal op zitten maar we hadden geen stoeltjes voor ze. We merkten echt dat als ze een stoeltje hebben ze even tot rust kunnen komen tijdens al dat drukke spelen. Onze boeven staan namelijk op één uurtje na van 07:15 tot 19:15 uur aan de hele dag. Met het oude speelgoed tafeltje vond ik het echt een speelparadijs in huis. Zelfs ’s avonds werden we er aan herinnerd. We wilden dus het speelgoed ook een beetje wegwerken.

Shoppen

Waar kan je beter kindermeubeltjes shoppen zonder teveel geld kwijt te zijn? Juist ja, de Ikea. We hadden al een beetje research gedaan dus dat scheelde want op een zaterdag naar de Ikea is niet altijd zo’n goed idee. Maar wat hebben wij nou eigenlijk geshopt voor de jongens?

Wij hebben er voor gekozen om een Trofast speelgoedopberger te kopen en daarbij de Lätt kindertafel met twee stoeltjes. In deze kast kunnen we mooi al het speelgoed opbergen en kunnen ze het speelgoed waarme ze willen spelen er gewoon uit pakken. Zo proberen we een beetje te beperken dat alles overal komt te liggen en ze het alleen overhoop halen zonder ermee te spelen. Ze halen alsnog de bakken uit de kast en kieperen deze gewoon om. Wat we wel hebben bereikt is dat ze rustig met hun Bla Bla Blocks gaan spelen en daarmee ook aan hun tafeltje gaan zitten.

Een deel van de boekjes die we beneden hebben liggen voor de jongens lagen eerst los op de kast. Nu hebben we het leuke Flisat boekenstandaard voor ze gekocht en nu halen ze zo nu en dan een boekje eruit en gaan daarmee op de grond zitten om door te bladeren.

Zijn wij nu tevreden met de speelhoek?

Nu we alles min of meer weer hebben veranderd zijn we er erg blij mee. Het past beter in ons interieur en oogt het dus rustiger. Dat al het speelgoed nu in bakken zit helpt ook onwijs. De jongens weten allebei waar hun speelgoed ligt en spelen voornamelijk ook echt bij de kast en het tafeltje. In onze keuken stond eerst alleen hun keukentje van Little Dutch en daar is nu de boekenstandaard aan toegevoegd. Ook dat is nu een gezelliger hoekje geworden.

De speelhoek met Trofast opberger en Lätt kindertafel met twee stoeltjes van Ikea.
De speelhoek met de kast en tafel en stoeltjes.
Het keukentje van Little Dutch en de boekenstandaard Flisat van Ikea.
Het keukentje en de boekenstandaard in de keuken.

Kortom wij zijn meer dan tevreden met de nieuwe speelhoek voor onze twee dreumesen!

Liefs,

Kayleigh

%d bloggers liken dit: