Blog,  Leven met Luuk en Noud,  Persoonlijk,  Tweeling

Leven met Luuk en Noud #7 – De eerste vaccinaties

Zo nu ik deze blogpost typ is de temperatuur alweer een groot deel gezakt, is het aanzienlijk koeler en kunnen we straks allemaal weer wat lekkerder slapen als het goed is. Wat een hitte was het hé afgelopen week? Hebben jullie er veel last van gehad? Wij wel en dan hadden we ook nog wat medische afspraakjes gepland staan. Van vaccinatie tot bezoek aan de kinderarts tot aan mama’s eerste keer weer sporten sinds negen maanden.

Mama ging voor het eerst weer sporten

Eindelijk, ik mocht weer sporten. Van de gynaecoloog mocht ik na vijf weken alweer sporten maar ik heb toch nog even gewacht. Maar afgelopen week was het zover, ik ben weer naar de sportschool geweest. Na negen maanden niet sporten was het weer gek om in de sportschool te zijn. Ik had voor mijzelf besloten om een beetje rustig aan te doen (vond dit wel heel moeilijk hoor). Ik heb een beetje krachttraining gedaan en heb zelfs alweer even hardgelopen. Wat een kracht heb ik ingeleverd zeg pff. Ik dacht dan ook dat ik de dag daarna erge spierpijn zou hebben maar niets was minder waar.

Vanaf 1 augustus ga ik voor Tastea de 30 dagen detox thee testen. Ik zal jullie daarna ook bijpraten over mijn hele proces over het terug krijgen van mijn eigen lichaam en hoe ik dit verder aanpak. Ben je eerder benieuwd? Stuur gerust een berichtje.

Vaccinatie

 Het was zover, de jongens zouden hun eerste vaccinatie krijgen. Ik kan jullie zeggen wat een goede combi met het warme weer, niet dus. Simon had dagdienst dus ik had een uitdaging. Ik moest om 08:30 bij het consultatiebureau zijn en moest voor die tijd, mijzelf hebben aangekleed etc. en Luuk en Noud moest opgefrist en al zijn. Nu is het om 08:00 etenstijd voor hun dus dit gingen wij natuurlijk niet redden. Dus, hoop op zegen en anders maar met twee huilende mannetjes op stap. Ik was wel zo slim geweest om twee keer 40 cc mee te nemen voor als het echt niet meer ging.

Het was me gelukt ik liep om 08:25 binnen bij het consultatiebureau dus we waren op tijd. Yes i did it! Toen was het tijd voor de vaccinaties, wat kan een kleintje een verdriet erom hebben en ze hebben al zowel prikken moeten doorstaan. Gelukkig deden we het zo dat ze gelijk na die prik die 40cc mochten drinken. Ze waren gelijk stil en hebben daarna ook niet meer gehuild.  Wat hebben ze het toch weer goed doorstaan.

Hittegolf

 Wat een weer was het hé afgelopen week. Ik kan goed tegen warmte en vind het normaal heel lekker. Alleen nu wij twee kleine draakjes hebben staat dat genieten in de zon toch in een ander daglicht. Deze keer vond ik het to much en mocht het van mij zo snel mogelijk weer koeler worden. Op de jongens hun kamer was het 31 graden dit was sowieso al een uitdaging, maar ze mochten ook niet ingebakerd worden vanwege de vaccinatie. Jullie begrijpen het al dit waren twee lange nachten. Ze kwamen moeilijk in slaap en sliepen daarna al weer snel bij ons in bed.

De rest van de warme dagen moest Simon werken en ben ik gezellig naar mijn ouders geweest. Daar was het een stuk koeler en hoefde ik als zowel Luuk als Noud allebei overstuur waren niet te plakken met twee baby’s. Bijkomend voordeel was dat het natuurlijk een stuk gezelliger is om met lekker weer met meerdere mensen te zijn als dat ik alleen thuis, in plaats van binnen zitten met twee lekkere draakjes. Door de warmte voelden ze al warm aan maar door de vaccinatie hadden ze een klein beetje verhoging, arme kinderen.

Kinderarts

 Het was alweer een maand geleden dat wij bij de kinderarts waren, dit betekende dat wij weer mochten langskomen. Voor deze afspraak moesten wij eerst met Noud te bloed prikken om te kijken of zijn Hb weer gestegen was. Gelukkig was dit het geval en is zijn HB nu 5.3, hij heeft er zelf niet heel veel last van en we hoeven dan ook niet aan de ijzertabletten met hem.

Beide heren waren weer goed gegroeid. Luuk woog 4,5kg en was 55 cm lang en Noud woog 4,1kg en was 52cm lang. Ze doen het allebei goed alleen blijven ze veel maagzuur opgeven. Om de zuurgraad van het maagzuur naar beneden te halen hebben wij hier nu een drankje voor. Op deze manier hopen wij dat ze minder gaan spugen. Over vier weken moeten wij weer terug komen en gaan we kijken of dit heeft geholpen.

Wat zijn wij trouwens blij dat wij inmiddels twee gezonde mannetjes hebben, we weten dat het niet vanzelfsprekend is.

Liefs, Kayleigh

%d bloggers liken dit: