Moeder en zoon
Blog,  Persoonlijk

De 3 vervelendste opmerkingen naar ons als tweelingouders

Lieve mensen die ons als ouders graag aanspreken,

Het is ontzettend leuk dat jullie enthousiast zijn als jullie twee baby’tjes in een wagen zien zitten. Maar ik vraag me toch één ding af, de meeste mensen vragen altijd als eerste de onderstaande quotes, maar waarom?

‘’O het zal wel heel zwaar zijn’’

Als we op stap zijn en we worden aangesproken, is gelijk het eerste wat de meeste van mensen zeggen ‘’O dat zal wel heel zwaar zijn’’. Mijn vraag aan deze mensen, is dit ook het eerste wat jullie tegen een eenling ouder zeggen? Waarom kunnen mensen niet gewoon zeggen ‘’Wat leuk dat zal vast heel gezellig zijn’’. Wij als ouders kunnen dan zelf wel bepalen of we willen delen dat het heel zwaar is of niet. 

Ja ik kan deze mensen vertellen dat het op sommige momenten zwaar is om een tweeling te hebben. Maar het is bovenal is het super leuk en gezellig. We krijgen namelijk dubbel zoveel liefde, lachjes en knuffels. 

‘’Zeg maar nee dan krijg je er twee’’

Hoezo is het meestal ‘’zeg maar nee dan krijg je er twee’’? Waar hebben wij nee tegen gezegd? Tegen het gezegend zijn om een kindje te mogen krijgen, in ons geval twee? Ik kan iedereen vertellen dat beide mannen bij ons zo ontzettend welkom zijn. Het was een bewuste keuze van ons om voor een kindje te gaan. Dat het ons nou overkomt dat het er twee zijn, tja misschien heeft het een reden. Niemand zal het weten. Maar dat wij ontzettend blij zijn met twee bundeltjes geluk staat vast. 

‘’Is het een tweeling?’’

Nee meneer of mevrouw, wij hebben twee kinderen wel erg kort op elkaar gekregen want het is onze hobby. Ja natuurlijk is het een tweeling, is dat niet duidelijk te zien? Ze lijken op elkaar en het is niet zo dat de één er ouder uitziet dan de ander. Mensen kijk gewoon eerst twee keer voordat je zoiets vraagt. Als je, je nou afvraagt of ze twee of eeneiig zijn daar kan ik nog mee leven haha.

Mijn advies aan deze mensen is:  denk even twee keer na voordat je iets zegt. Niet alleen kan je iemand kwetsen maar ouders zijn trots op hun kinderen en een tweeling hoeft niet altijd de stempel ‘zwaar’ te krijgen. Dat bepaald iedere ouder wel voor zichzelf. 

Misschien ben ik de enige die hier zo over denkt maar ben benieuwd naar hoe andere tweeling ouders dit ervaren! Let me know!

Nog benieuwd wat ik er eerder over schreef? Lees dat hier!

Liefs, Kayleigh 

%d bloggers liken dit: