Alles over mijn tweelingzwangerschap,  baby uitzet,  Blog,  Tweeling,  Uncategorized

Tweelingkinderwagens; tussen welke hebben wij getwijfeld en welke is het geworden?

Dan krijg je te horen dat je een tweeling verwacht. Maar dan moet er ook een tweelingkinderwagen komen. Ik kan jullie uit ervaring vertellen dit is geen makkelijke opgave. In deze blog lezen jullie tussen welke wij hebben getwijfeld en welke het is geworden.

O jee een tweelingwagen en nu?

Op het moment dat je hoort dat je een tweeling verwacht begint ook de speurtocht naar een goede en vooral betaalbare tweelingwagen. De keuze voor eenlingwagens is namelijk reuze en de keuze voor tweelingwagens is in onze ogen nihil.

De kosten zijn al aardig doordat je alles dubbel moet kopen. Veel mensen zeggen dan ‘’waarom kijk je niet op marktplaats?’’ ja zou dat graag willen doen maar je wilt toch alles gelijk hebben en geen verschil in de wagen hebben. Als je kijkt wat het aanbod is op marktplaats is het echt bijna niks.

Waar hebben wij naar gekeken bij een tweelingwagen?

Wij waren er al snel uit dat we een tweelingwagen wilden waarbij ze achter elkaar zouden zitten in plaats van naast elkaar. Waarom? Wij wilden dit omdat ons dit praktischer lijkt als je bijvoorbeeld door deuren moet, in de supermarkt loopt en ook het opbergen ervan. Het moet namelijk ook allemaal in de auto passen met alle andere spullen die je mee moet nemen.

Als je deze keuze maakt heb je de keuze voor letterlijk achter elkaar, trapsgewijs of een kinderwagen waarbij de 1 op de ‘normale’ hoogte ligt en de ander bijna letterlijk op de grond. Deze laatste optie was voor ons eigenlijk al gelijk niet aan de orde.

Waar wij nog meer naar hebben gekeken is of de wagen makkelijk inklapbaar en weer uitklapbaar is, niet te zwaar is met sturen, of de wagenbakken en zitjes makkelijk erop te klikken zijn en of er twee autostoeltjes op kunnen.

Tussen welke tweelingwagens twijfelde wij?

Topmark 2 combi

Als eerste zijn wij naar de Topmark 2 combi gaan kijken. Als eerste hebben we gekeken of hij als hij ingeklapt is in de kofferbak pasten. Theoretisch gezien moest dit passen dus dat scheelde weer. Nadat ik verder ging kijken vond ik persoonlijk dat hij niet heel stevig aanvoelde. Het inklappen ging wel goed maar dan het uitklappen dit vonden wij persoonlijk niet prettig. Onze conclusie prijstechnisch fantastisch maar het voelde niet goed.

(Foto is van Babypark)

ABC Design Zoom Duo

Toen zijn wij verder gaan kijken en kwamen we uit bij de ABC Design Zoom Duo. Wij waren helemaal blij want 1. Hij zag er goed uit en 2. Het instructiefilmpje was heel duidelijk en het zag er allemaal praktisch uit. Dus dat moest hem toch wel worden.

(foto is van Babypark)

Op naar de Babypark

Nou dachten wij nadat de 20 weken echo goed was nu wordt het tijd om een tweelingwagen te gaan shoppen. Wij op naar de Babypark want daar hadden ze de kinderwagen in de showroom staan.

We wisten dat de ABC Design Zoom Duo lang was maar in eerste instantie was dat voor ons geen hinder. We maakten er overigens wel grapjes over dat we er maar een bel op moesten doen en vooruit rij sensoren. Eigenlijk wilden wij wel de wagen even passen in de auto of het allemaal we zou passen. Gelukkig mocht dit en de vriendelijke verkoopster hielp ons hierbij. Tot onze blijdschap paste het onderstel opgeklapt in de kofferbak. Maar toen kwam er toch wel een probleem in beeld. Het onderstel kon dan wel ingeklapt in de kofferbak, maar de rest van de spullen zoals de wagenbakken konden er echt niet meer bij. Laat staan bijvoorbeeld de boodschappen etc. Hmm dit was wel een puntje om over na te denken.

Wij weer de winkel in, want een voordeel van Babypark vonden wij dat er een testparcours is. Hier op kan je de kinderwagen testen met gewicht erin, en over verschillende ondergronden kon rijden. Wij over het testparcours met in elke wagenbak 2 gewicht zakjes met het aantal kg’s van een baby. Maar wat stuurde deze wagen dan zwaar zeg pff. Elke bocht was het passen en meten of het wel ging. Toen kwamen we tot de conclusie dat dit eigenlijk echt niet handig was.

Maar wat nu? Een wagen naast elkaar wilden we niet en een wagenbak bijna letterlijk op de grond wilden we ook niet.

De meedenkende verkoopster

Gelukkig hadden wij een aardige en meedenkende verkoopster. Zij liet ons nog een optie zien en dat was de UPPAbaby VISTA. We hadden echt nog nooit van het merk gehoord maar wilden wel graag deze kinderwagen even testen. Ik moet jullie eerlijk zeggen wat was dit een verademing qua rijden. Ondanks het gewicht toch nog licht en wendbaar, dat moesten we hebben haha. Toen de test van het inklappen en hoe groot het pakketje dan zou zijn. Er bleef echt een compact pakketje over wat zeker in de kofferbak moest passen en we nog ruimte over zouden hebben. Oké conclusie we waren fan geworden van deze wagen maar.. het was wel een prijsverschilletje met de andere die we in gedachten hadden. Wat dit het waard? Daar moesten we maar even over nadenken tijdens een lekkere lunch.

(foto is van Babypark)

Hierbij een overzicht van onze voor- en nadelen van beide wagens

 ABC Design Zoom duo

 Voordelen;

 • de kindjes zaten achter elkaar;
 • de zitjes kunnen ook naar elkaar toe gezet worden zodat ze elkaar kunnen zien;
 • mooi design
 • er kunnen autostoeltjes op;
 • ondanks de lengte toch nog redelijk compact;
 • makkelijk inklapbaar;
 • toch nog redelijk betaalbaar.

Nadelen;

 • toch aardig aan de lengte;
 • niet heel makkelijk uitklapbaar;
 • voor ons eigenlijk te groot voor de kofferbak;
 • moeilijk bestuurbaar met gewicht erin.

UPPAbaby Vista

Voordelen;

 • compacte wagen;
 • mooi design;
 • makkelijk inklapbaar;
 • er kunnen autostoeltjes op;
 • licht qua gewicht;
 • je kan de wagen ook gebruiken voor maar één kindje als je niet met beide op pad gaat;
 • makkelijk uitklapbaar;
 • makkelijk te sturen met gewicht erin.

Nadelen;

 • toch wel aan de prijs
 • kindjes zitten trapsgewijs

Wij hebben toch voor de UPPAbaby Vista gekozen

Zoals jullie kunnen zien in de voor en tegens hebben we gekozen voor de UPPAbaby Vista. Wij waren van mening dan maar iets meer uitgeven maar wel comfort voor de kleintjes en voor onszelf. Wel moesten wij even wennen dat ze trapsgewijs zullen liggen en zitten. Toen wij hier verder over na dingen denken dachten we eigenlijk alleen maar; ze zijn niet anders gewend.

Naast dat het een hele praktische wagen is, is hij ook nog eens onwijs mooi en ben ik er wel verliefd op geworden haha. Toch wel een kleine hulde aan de meedenkende verkoopster.

Als onze kleintjes er straks zijn kunnen we met een gerust hart opstap met z’n vieren zonder dat we spullen thuis moeten laten of dat we bang moeten zijn om alles omver te lopen in een winkel.

Hieronder de foto’s van onze wagen.

(de UPPAbaby Vista met de twee wagenbakken erop met de kap omhoog)

(de UPPAbaby Vista met de twee wagenbakken erop met de kap omlaag)

(de UPPAbaby Vista met het zitje en een wagenbak erop, uiteraard passen er twee zitjes op.
Maar één zit er nog in de doos bij ons)

(de UPPAbaby Vista met de twee autostoeltjes erop. Wij hebben de Nuna Pipa Graphite)

(de UPPAbaby Vista ingeklapt van de voorkant)

(de UPPAbaby Vista ingeklapt van de zijkant)

Hierbij alle links naar de kinderwagens:

Topmark Combi 2 

ABC Zoom Design Duo

UPPAbaby VISTA

%d bloggers liken dit: