Buitenspeelgoed
Blog,  Leven met Luuk en Noud

Buitenspelen – onze top 5 buitenspeelgoed

Het lekkere weer is aangebroken en door de Corona crisis zitten we nagenoeg met zijn allen thuis. Hoe vermaak je dan de hele dag de kids. Hier is het antwoord makkelijk, zodra ze naar buiten kunnen is het goed. Luuk en Noud zijn echte buiten kinderen, al vanaf het begin geweest. Wij spenderen dan ook hele dagen buiten vanaf 9 uur ’s morgens tot 7 uur ’s avonds. Maar met welk buitenspeelgoed spelen ze hier nou het liefst? Ik deel met jullie onze top 5 van nu.

Het favoriete buitenspeelgoed

1. De zandbak

Buitenspeelgoed, zandbak

Met stip bovenaan als buitenspeelgoed is de zandbak. Tot afgelopen week hadden we nog een schelp staan, deze werd helaas echt te klein en met zijn tweeën in de zandbak kon helaas niet meer. Dus hebben wij de schelp ingeruild voor een houten vierkante zandbak met leuke bankjes als deksel. Een voorraad aan schepjes, emmertjes en harkjes erin zou je zeggen dat ze tevreden zijn. Nou, het liefst gebruiken ze de plastic bakjes uit de kast en de lepels uit de bestek la. Dus een echte aanrader voor in je tuin, gegarandeerd speelplezier

2. De glijbaan

Vorig jaar hebben wij ze als verjaardagscadeau een glijbaantje gegeven van Step2. Ze konden net lopen maar klimmen deden ze al een tijdje binnen, nou het duurde niet lang voordat ze zelfstandig van de glijbaan af gingen. Ze zijn hier namelijk nagenoeg nergens bang voor. Nu een jaar later hebben ze er nog meer plezier van. We hebben er eigenlijk vrij weinig omkijken naar omdat ze zich goed kunnen redden. Ze gaan er zittend, liggend en achterstevoren van af en zelfs lopend erop. Het leuke is dat er aan deze glijbaan ook een bakje zit waar water in kan en een soort parcours voor ballen die ze van boven naar beneden kunnen laten gaan. Kortom veel speelplezier.

3. Loopfietsjes en step

Buitenspeelgoed, loopfiets

Wat ze hier heel vaak gebruiken zijn de loopfietsjes. Als ze er binnen mee aan het rijden zijn, staan ze al bij de voordeur om er een rondje mee te kunnen maken. In de achtertuin maken ze er een sport van om hun moeder gek te maken. Ze gaan dan met een snel tempo op het trappetje af om vervolgens echt op het laatste moment te remmen. Ik kan je vertellen ik sta soms echt doodsangsten uit met die twee mannen. Daar is afgelopen week de step bijgekomen. Ze snappen hoe het werkt maar doen er gelukkig nog niet zo gevaarlijk mee.  Ik krijg vaak de vraag waar onze loopfietsen van zijn, deze zijn van Wishbone.

4. Bakjes en water

Buitenspelen, met bekertjes en water

Ja welk kind houdt er niet van, spelen met water. Nou die van ons doen het, het liefst ook binnen als ze hun kans zien. We hebben nog geen watertafel, staat nog wel op ons wensenlijstje overigens, maar met plastic bakjes en bekertjes komen ze een heel eind. Vooral met warme dagen is het ideaal want het zorgt toch ook nog voor een beetje verkoeling. Hier geven ze gelijk de plantjes water dus dat is mooi meegenomen haha.

5. Auto’s, vrachtwagens en tractors

Buitenspeelgoed, auto's, vrachtwagens en tractors

Auto’s, vrachtwagens en tractors ze vinden het hier allemaal prachtig. Er mee rijden over de schutting, door de zandbak, door het gras en over de stoelen en tafels. Ze vinden het leuk en dan vooral als ze zelf er een geluid bij maken. Dan is het maar hopen dat niet de ander het snel in de gaten krijgt want dan wil die precies dat autootje of vrachtwagen hebben. 

Kortom, wij zijn klaar voor de zomer en hopen nagenoeg elke dag buiten te kunnen zijn. Nieuwe avonturen te beleven in eigen tuin. Wij komen de Corona crisis wel door en vinden op deze manier het thuis zitten niet erg.

Wat is bij jullie het favoriete buitenspeelgoed?

Liefs, Kayleigh

%d bloggers liken dit: