Alles over mijn tweelingzwangerschap,  baby uitzet,  Blog,  Persoonlijk,  Tweeling

En dan ben je alweer 12 weken zwanger

Wat is de tijd tussen de 8 en 12 weken van mijn zwangerschap snel gegaan. Inmiddels ben ik alweer 12 weken zwanger. Het was alsof het gisteren was dat we de eerste echo hadden en nu hebben we termijnecho al gehad. Na onze eerste echo op 2 november was ik eigenlijk continu misselijk de hele dag door gelukkig hoefde ik niet veel over te geven want die keren zijn op één hand te tellen. Slapen was niet mijn favoriete hobby in deze weken daar ik echt mijn draai opnieuw moest vinden daar ik een buik slaper ben en dit eigenlijk al voor de eerste echo niet meer kon.

Verbetering qua zwangerschapskwalen

Maar.. er zit eindelijk verbetering in sinds week 11 want ik begin mijn lichaam inmiddels beter te kennen nu het zich zo aan het ontwikkelen is en ook dit is een avontuur. Zo moet ik nu al alles goed plannen want ik weet gewoon dat als ik een drukke dag heb gehad ik de volgende dag gebroken ben en je mij op de bank vindt. Dit betekend dus niet teveel plannen in een week en de dag voordat we iets gepland hebben rust houden zodat ik de volgende dag optimaal kan genieten.

Echo’s, echo’s en nog eens echo’s

Ook hebben wij in deze vier weken en twee echo’s verder het helemaal kunnen verwerken dat we een eeneiige tweeling krijgen (want geloof het of niet, dit nieuws moet je echt even verwerken). Want hé in plaats van alles één keer te hoeven kopen wordt het alles maar dan keer twee. Het zijn eigenlijk allemaal praktische zaken die er geregeld moet worden maar als je dan door hebt dat het allemaal gaat lukken dan kan het echt genieten beginnen.

Elke twee weken op controle

Omdat het een eeneiige tweeling is moeten we elke twee weken op controle in het ziekenhuis om te kijken of alles goed blijft gaan en of ze allebei wel gelijk blijven groeien. Wat is dit spannend elke echo maar dan zie je tijdens de termijnecho al twee echte mini mensjes, die het hartstikke goed doen en het eigenlijk volgens het boekje doen. Wat ben je dan trots als aanstaande ouders maar ook op mijzelf dat mijn lichaam dit toch doet en aan kan. En ja elke twee weken op controle betekend ook elke twee weken even naar onze wondertjes kijken en dan voel je, je een gezegend mens!

Dit is de 9 weken echo. Bij de termijnecho ze al niet meer samen op de echo konden.

Termijnecho

Na de termijnecho kwam het weekend dat wij 12 weken zwanger waren, toevallig hadden wij al gepland dat wij 2 december onze verjaardagen zouden vieren, wat kwam dit goed uit zeg, alle familie en vrienden bij elkaar die wij ons blijde nieuws konden gaan vertellen. Wat was dit leuk en ook een opluchting dat wij het eindelijk met iedereen konden delen. Dan merk je gelijk dat ook al ben je zelf jarig de kleintjes toch al geluk erg verwend worden want wat hebben we al een leuke dingen gehad van de mensen die het al wisten.

Even een vraag voor alle tweelingouders die dit lezen hoe hebben jullie het gedaan met het kopen met de babyuitzet en hebben jullie nog tips voor handige spullen? Laat het weten in een reactie hieronder!

Liefs, Kayleigh

%d bloggers liken dit: