Blog,  Leven met Luuk en Noud,  Tweeling

Leven met Luuk en Noud #3 – Op bezoek bij de gyn en het consultatiebureau

Het is eindelijk weer tijd voor een nieuwe blogpost, onze twee banjers slapen lekker dus mama heeft tijd. Wat vliegt de tijd zeg, de weken lijken voorbij te vliegen. Voor mijn gevoel loop ik onwijs achter met de blog, steeds wil ik beginnen maar dan willen er twee knuffelen. Sorry allemaal maar dit gaat toch voor, voor nu haha:).

Benieuwd hoe het vorige week ging? Lees dan snel verder.

Voor het eerst ’s nachts alleen met zijn drieën

Simon is inmiddels alweer drie weken aan het werk en ik ben al helemaal gewend aan het alleen zijn met de jongens. Zo had Simon vorige week zijn eerste nachtdiensten, dat betekende voor mij alleen de fles geven en zelf elke keer uit bed als er wat was.

Ik dacht maar zo, oké overdag red ik het ook maar nu is het alleen donker en liggen we alle drie in bed. De nachten gingen goed, heb geen slaap tekort gehad en de jongens hebben vrij goed geslapen. Oké, de ene nacht sliep Luuk bij mij, de andere nacht Noud en de derde nacht sliepen ze allebei bij mij. Beide hebben last van het opgeven van zuur en soms nog wat voeding en hier kunnen ze dan in blijven hangen. Ik vind het persoonlijk geen fijn gevoel en heb ze dan het liefst zo dicht mogelijk bij mij. De flessen gingen goed en ik word er steeds handiger in, de ene voeding kwamen ze tegelijk en de andere voeding had ik mazzel dat één van de twee iets langer doorsliep.

Al met al is het heel goed gegaan dus al die andere nachten die nog komen gaan gaat lukken. Tuurlijk zal het niet altijd zo goed gaan en zal ik echt wel eens een moment gaan hebben dat ik denk ‘pff dit trek ik niet’. Maar voor nu gaat het goed en dat geeft energie. Ik heb dan ook nog niet de wallen op mijn knieën hangen gelukkig! 

Newborn fotoshoot

De jongens zijn zes weken oud dus werd het wel tijd voor de newborn fotoshoot. Zoals jullie misschien wel hebben gezien heb ik tijdens mijn zwangerschap ook een fotoshoot gedaan. Zo niet klik dan hier voor de link.

Wij hebben onze fotoshoots gedaan bij Jenniferadrienefotografie haar website is www.jenniferadriene.com. Neem ook eens een kijkje op haar Instagram account @jenniferadrienefotografie .

Hier alvast één foto als voorproefje, in mijn volgende blog laat ik jullie meer zien.

Op bezoek bij het consultatiebureau

 Elke dinsdag ochtend is het hier inloopspreekuur bij het consultatiebureau. Wij ontdekten die maandag avond ervoor rood plekje bij Noud op zijn rug en maakten ons een beetje zorgen daarover. We zagen wel dat Luuk ze ook had maar dat waren drie kleintjes. Een fijne bijkomstigheid was dat we de jongens gelijk konden wegen.

Moet overigens zeggen dat die inlooptijd echt heel onpraktisch is lees 09:30 tot 10:30. Jullie raden het al om 10:00 is het hier etenstijd. Maar goed, wat blijkt beide jongens hebben ‘last’ van haemangiomen. Dit zijn goedaardige woekeringen van bloedvaten. Dit komt vaker voor bij baby’s. De jongens werden gelijk gewogen en ze waren beide heel mooi gegroeid Luuk woog 3965 gram en Noud woog 3455 gram.

Mama voor de laatste keer naar de gynaecoloog

Donderdag 28 juni was het tijd voor mijn laatste controle bij de gynaecoloog. Ik had deze ochtend twee afspraken, één bij mijn eigen gynaecoloog en één bij de gynaecoloog die de keizersnede had uitgevoerd. Ik had namelijk nog wel wat vragen en wilde gewoon kwijt wat ik er allemaal van vond over hoe het allemaal was gegaan.

Zo wilde ik vragen waarom er op de OK geen duidelijkheid werd gegeven aan mij en waarom er niet gelijk werd verteld wat voor geslacht de baby’s hadden. Bij onze eigen gynaecoloog wilde we weten hoe we het TAPS verhaal hadden kunnen missen. Het enige antwoord wat we kregen was dat ze het gewoon niet wist. Ik persoonlijk had het idee dat ze niet precies wist wat het was en hoe we het misschien wel hadden kunnen zien

Maar goed, gelukkig kreeg ik te horen dat de wond goed aan het genezen was en dat daar niks meer mee kan gebeuren. Wat ik fijn vond om te horen was dat ik weer alles mag doen, dus ook sporten. Nu wandel ik elke dag al ruim een uur maar, ik zou graag weer wat krachttraining willen doen.

Mijn vraag aan jullie is,‘’Hoe hebben jullie het aangepakt met het oppakken van sporten na de bevalling?’’

Dit was de weekupdate van vorige week, dinsdag zal de weekupdate van deze week online komen. O ja, er wordt hard een uitbreiding van Liefde voor twee gewerkt. Ben je benieuwd? Hou social media en de blog in de gaten!

Fijn weekend allemaal!

Liefs, Kayleigh

%d bloggers liken dit: