Papa Simon vertelt

Papa Simon vertelt – Alweer ruim 5 maanden een gezin!

Welkom bij Papa Simon vertelt. In deze rubriek zal Simon zijn ervaringen als tweelingvader met jullie delen.
Elke maand zal hij een nieuwe blog plaatsen om jullie bij te praten. In zijn vorige blog heeft hij jullie vertelt over de start van ons gezinsleven. (lees hier)
Deze week praat hij jullie bij over de laatste maanden.

Tijd

Het werd weer eens tijd voor een blog. De tijd in algemene zin vliegt overigens ook want de mannen zijn alweer ruim 5 maanden oud. In de afgelopen tijd is er veel gebeurd. We hebben ondertussen een test gehad om koemelkallergie uit te sluiten; welke gelukkig positief uitpakte.

De groei qua ontwikkeling van de jongens is ook goed te merken in wat ze allemaal al kunnen; draaien deden ze al, maar ze draaien nu ook keurig van rug naar buik. Ze proberen al wat meer te zitten maar hebben hier nog wel ondersteuning bij nodig. En brabbelen, nohh dat houdt af en toe niet op. Ze lijken ook af en toe hele gesprekken met elkaar te voeren. Geen idee waar ze het over hebben, maar als je dan hun slaapkamer binnen komt zijn ze ineens stil, om vervolgens weer verder te praten. Ze zijn zich overigens steeds meer bewust van elkaars aanwezigheid. Regelmatig worden er staarwedstrijdjes gehouden tussen die twee. Dat doen ze trouwens heel goed, want ze kunnen echt heel lang hun ogen open houden zonder te knipperen… Ze houden elkaar ook vast, en sabbelen graag op elkaars vuistjes. 

Dag/nacht ritme 

Afgelopen weken hadden we eigenlijk geen klagen ten aanzien van het slapen. Want ze sliepen ’s nachts door van +/- 19.30 tot 7.30. Dat zorgde ervoor dat ook wij veel meer energie hadden. Feit blijft wel dat ze overdag slechte slapers zijn. Daar is veel engelengeduld voor nodig om ze slapend in hun bedje te krijgen. We nemen er ook vaak genoegen mee als ze slapen in de box of in de kinderwagen. Je merkt wel dat als ze overdag niet slapen het best zwaar kan zijn als je 2 drukke rakkers om je heen hebt. Dat vreet energie, en zo wil het ook voorkomen dat ook wijzelf lekker op tijd ons bed inrollen.

Op relationeel vlak is het ouderschap een goede beproeving. Het is niet altijd makkelijk en zo merk je dat je af en toe behoorlijk prikkelbaar kan zijn. Gelukkig zijn Kayl en ik goed op elkaar ingespeeld, en hoewel we zo nu en dan ook wel mopperen op elkaar, menen we het niet. Uiteindelijk zorgt dit alles voor een verdere verdieping in onze relatie. En hoe cliché ook; blijven praten werkt. We zijn voor eeuwig aan elkaar verbonden door deze twee mooie mannen. Die gedachte op zichzelf vind ik erg fijn.

Center Parcs

Ik hou van vakantie, Kayl houdt ook van vakanties. En dat brengen we graag over op de jongens. In de afgelopen jaren hebben we veel mooie reizen gemaakt; veel steden bezocht, Bali bekeken, Frankrijk onveilig gemaakt en mooie herinneringen gemaakt in New York. Als de mogelijkheid zich voordoet om weg te gaan ben ik erg gemotiveerd om dat ook te doen. Maar goed, we hebben nu Luuk en Noud, dus de plannen moeten wel enigszins aangepast worden. Zo dacht ik nog aan Dubai of de Canarische eilanden.

Maar wie doe je daar nou een plezier mee? Luuk en Noud zitten er zeker niet op te wachten, en het geeft een hoop gedoe. Dus, na lang wikken en wegen werd het CenterParcs de Huttenheugte….. Juist ja, een bungalowpark. Niks mis mee, maar eerdere ervaringen met CenterParcs maakte mij huiverig voor deze keer. Tripadvisor stelde me ook al niet erg gerust, met een matige score voor de wat gedateerde huisjes. Maar wat is het allemaal meegevallen; sterker nog het was een succes! Oké de huisjes waren gedateerd, en de schoonmaak kon her en der beter maar we zaten op een bosrijk park met alle faciliteiten in de buurt. We zaten vlakbij het centrum-gebouw met meerdere restaurantjes en natuurlijk het subtropisch zwembad. We zijn daar dus geregeld lekker wat wezen eten en drinken, en dat is daar heel relaxed. Iedereen heeft daar een klein kind, dus het is niet gek, raar of bijzonder als je kleine gaat huilen aan tafel. Het zwembad was lekker warm, dus de jongens hebben zich daar uitstekend vermaakt.

Voor ons tweeën was het ook weer een vorm van quality time. Want hoewel je natuurlijk je normale dingetjes hebt met de jongens hadden we ervoor gekozen om even geen sociale media te gebruiken, dus de telefoon weg. Echt een aanrader. Het feit blijft dat het belangrijk is ook aan elkaar te blijven denken, en in elkaar te blijven investeren. 

Groetjes, Simon

%d bloggers liken dit: