Retroprints Fotofabriek
Blog,  Lifestyle,  Samenwerken

Review Retroprints van Fotofabriek | Wat vind ik er van

Iedereen die mij kent of volgt weet dat fotograferen een grote hobby is van mij. Mijn telefoon en computer staan dan ook vol foto’s. Hoe zonde eigenlijk dat ze op een apparaat blijven staan zonder afgedrukt te zijn. Een paar weken geleden werd ik benaderd door Fotofabriek met de vraag of ik de Retroprints wilde testen. Wil je weten wat ik er van vind? Lees dan snel verder.

Over Fotofabriek

Eerlijk gezegd had ik nog nooit gehoord van Fotofabriek dus ben eerst even gaan kijken op Google. Fotofabriek kwam in 2019 voor het zevende jaar op rij als beste uit de test qua fotoboeken, dat vond ik al veelbelovend en dat maakte dat ik nog meer nieuwsgierig raakte naar de kwaliteit van de Retroprints. Wist je dat Fotofabriek ook rekening houdt met de wereld en het milieu? Zo proberen ze zo goed mogelijk om te gaan met natuurlijke bronnen.

De Retroprints

De Retroprints zijn in de vorm van de bekende polaroidfoto’s maar dan kan je er meerdere in één keer bestellen. Je hebt ook nog de keuze uit de standaard (mat) papierafwerking of met UV Hoogglans, hier zijn wel extra kosten aan verbonden maar het is wel mogelijk.

De editor waarin je ze gaat ontwerpen werkt heel klantvriendelijk, het is heel duidelijk en het is gelijk duidelijk van welke functie’s je gebruik kan maken. Zo kan je teksten, decoraties en achtergronden toevoegen. Zelf heb ik ervoor gekozen om ze simpel te houden zonder teksten of achtergronden. Nadat ik tevreden was met mijn gekozen foto’s heb ik ze in mijn winkelmand gedaan en besteld. Het is fijn dat als je de bestelling hebt gedaan, je in je mailbox een digitaal voorbeeld krijgt. Dan heb je gelijk een idee hoe het wordt.

Ik had ze besteld op woensdag en en de vrijdag daarna waren ze al binnen. De Retroprints pasten door de brievenbus dus ik hoefde er niet voor thuis te blijven. Ze waren goed ingepakt en konden dan ook niet beschadigd raken. Dat ik ze in mijn handen had voelde ik gelijk dat ze heel stevig waren en dat ze niet zomaar gaan kreuken. Het papier is wat dikker dan de standaard polaroids. Ik heb ze al eens eerder besteld bij een andere fotowinkel en deze zijn nu helemaal krom getrokken. Ik verwacht niet dat, dat bij deze van Fotofabriek zal gaan gebeuren. Ik heb gekozen bij de papierafwerking voor standaard. Doordat de foto mat is afgedrukt geeft het echt een vintage stijl. 

Kortom ik kan ze echt aanraden als je van polaroid stijl houdt maar dat met je ‘gewone’ foto’s wilt doen op sterk papier. Je hebt al 1 setje van 8 Retroprints voor €4,99.

Retroprints

De andere producten

Fotofabriek verkoopt niet alleen Retroprints en fotoboeken maar ook wanddecoratie, kaarten, kalenders en agenda’s. Met volgende week moederdag in het verschiet zeker de moeite om een kijkje te nemen om jouw moeder te verrassen met een mooi fotoproduct als herinnering, Wie wilt dat nou niet.

Liefs Kayleigh

* Dit artikel is een samenwerking met Fotofabriek

%d bloggers liken dit: