baby uitzet,  Blog,  Tweeling

Roomtour door onze tweelingkamer

Roomtour

Daar is hij dan eindelijk, de beloofde roomtour door onze babykamer. In ons geval uiteraard een tweelingkamer daar wij graag beide kindjes op dezelfde kamer willen hebben.

Wij wisten al voor dat ik überhaupt zwanger was welke kamer we zouden gebruiken als babykamer. Toen we hoorde dat we in verwachting waren van een tweeling moesten we even schakelen. Ging dit wel passen in het kamertje? Moeten we toch het andere kamertje gebruiken? We bleven toch bij onze beslissing om het kamertje te gaan gebruiken welke we al in gedachten hadden, aangezien het andere kamertje langwerpig is dus minder praktisch.

Meubeltjes

Toen was de vraag wat voor meubeltjes willen we graag in de kamer. Als je kijkt naar een complete babykamer ben je echt een fortuin kwijt, helemaal in ons geval daar er een extra ledikant bij moet. Na een beetje kijken op internet waren we er snel uit dat wij zouden gaan voor losse meubeltjes die toch bij elkaar passen.

Zo kwamen wij uit bij de ladekast van Ikea die we gebruiken als commode. In onze ogen een handige kast met veel ruimte. Ook niet onbelangrijk is dat we deze kast gewoon kunnen blijven gebruiken als ze ouder zijn. Daar ze dan allebei hun eigen kast qua lades hebben. De knopjes op de kast vond ik niet heel mooi omdat het zo standaard is. Daarom hebben we gekozen voor leren handgreepjes van Wolkedewietje.

Voor boven de commode hebben we ervoor gekozen om een plank te doen. Deze plank is onbewerkt. Om de plank nog praktischer te maken hebben wij ervoor gekozen om met steigerbuis een hanggedeelte eraan te maken. De plank hebben wij met leren plankdragers van Wolkedewietje bevestigd aan de muur. Dit past helemaal in het thema van de kamer en bij de commode.

Ik ging een beetje research doen naar ledikantjes en kwam er al snel achter dat ik graag een doorgroeiledikant wilde. Nadat wij daar ons verder in verdiept hadden kwamen we uit bij het doorgroeiledikant van Petite Amelie. Zo hoeven wij ons de aankomende jaren niet meer druk te maken om de bedjes, daar ze deze kunnen gebruiken tot maximaal zes jaar.

Wij hebben er voor gekozen om geen kledingkast te nemen daar de commode genoeg ruimte biedt en de kamer gewoon te klein is om er ook nog een kast in kwijt te kunnen. Om de kleertjes die opgehangen moeten worden op te hangen hebben we een kledingrek van Childwood.

Thema en kleur

Eigenlijk ben ik vanaf het begin al fan van het thema Tipi. Dit wilde ik dan ook terug laten komen in de kamer. Het kledingrek sluit hier mooi bij aan. Bij de witte meubeltjes vonden wij de kleur okergeel mooi staan. Hoe ga je dit dan toepassen in de kamer? Veel okergeel? Alleen in de details? Wij hebben ervoor gekozen om één hoek van de kamer okergeel te maken zodat de witte muren zouden breken. Verder hebben we ervoor gekozen om het qua kleuren rustig te houden.

Accessoires

Als muur accessoires hebben we boven de ledikantjes gekozen voor vier leuke posters van Kidzstijl. Deze posters vonden wij helemaal bij het kamertje passen. Op de andere muur hebben we twee wandrekken van Childwood ook in tipi stijl. Deze is bijpassend aan het kledingrek. Aan de muur die we okergeel hebben gemaakt hebben een bollenkistje gehangen in de zelfde kleur als de muur.

Op de plank die boven de commode hangt staat een wandrek van de Kwantum met kaartjes van Baby Verhip. De Nijntje lamp is van Mr. Maria en ben echt zo blij met deze lamp. De babyfoon die op de plank staat is van Luvion.

Aan het rek onder de plank hangen twee jasjes van Baby Verhip en een muziekhanger van Jollein. De mandjes op de commode komen van de Ikea. De aankleedkussenhoes komt van Zeeman.

De vlag die aan het kledingrek hangt is van Jollein en de opbergmand komt van de Kwantum.

Wij zijn trots op het eindresultaat van het kamertje. We is geworden zoals we gehoopt hadden!

Ik ben benieuwd wat jullie van het kamertje vinden!

(*Alle spulletjes hebben we zelf gekocht of hebben we gekregen van familie en vrienden)

%d bloggers liken dit: