Blog,  Tweeling

Speelgoed en twee baby’s; chaos of niet?

Met een tweeling zou je denken dat je omkomt in het speelgoed. Niets is minder waar bij ons. We hebben weinig dubbel en dat is maar goed ook. Dat baby’s niet snappen wat speelgoed delen is, is logisch. Hoe gaat dit nou bij ons? Ik neem jullie in deze blog mee naar onze twee draken en speelgoed.

Dubbel speelgoed

Het lijkt alsof onze jongens veel speelgoed hebben maar het valt mee vind ik. Sommigen dingen hebben we dubbel omdat we die dan cadeau hebben gehad. Wij vinden het onzin om het speelgoed dubbel te hebben en dat bewijzen onze twee draken maar al te goed. Als de één ergens mee aan het spelen is wil de andere dat ook. Ook al hebben wij bijvoorbeeld twee knisperboekjes nee dat ene boekje is het en die willen ze dan ook hebben. Hieruit blijkt maar weer dat dubbel speelgoed onzin is in ons geval. Misschien dat dit in de toekomst veranderd maar dat zien we dan wel weer.

Hoe gaan wij hier mee om

Zo nu en dan kopen wij nieuw speelgoed maar niet al te veel. Ze spelen uiteindelijk toch maar met een paar dingen en na verloop van tijd spelen ze het liefst weer met iets anders.  Als beide jongens lekker zitten te spelen pakken ze elkaars speelgoed af. Als de ander dan weer wat nieuws pakt wordt dat ook weer afgepakt. Conclusie de één zit met alles en de ander met niks. Als we hierbij zitten dan pakken wij het speelgoedje waarmee gespeeld werd terug en geven dat dan weer. Ik weet ze hebben hier nog totaal niks aan maar je kan er beter vroeg mee beginnen dan laat haha. Ieder doet dit op zijn eigen manier :).

Wat is hier het favoriete speelgoed

Er zijn hier thuis maar een paar dingen favoriet qua speelgoed. Dat is de bal van stof met een belletje (Hema), het rode avonturenvliegtuigje met geluiden en licht (Vtech) en de stapeltoren (Fisher Price). De foam puzzelmat waar ze op spelen wordt soms volledig in delen uit elkaar gehaald wat vervolgens vaak in de mond van de jongens beland om lekker op te kauwen.

Ik heb jullie in deze blog kort vertelt hoe ze hier met speelgoed omgaan en hoe wij daarmee om gaan. Zoals ik al eerder zij iedereen gaat hier anders mee om en wij gaan er op deze manier mee om.

Liefs, Kayleigh

%d bloggers liken dit: