Blog,  Persoonlijk

Baby’s en huisdieren; hoe gaat dat nou bij ons

Zoals jullie wellicht weten hebben wij twee katten genaamd Hummer en Jip. Voordat de jongens er waren, waren zij eigenlijk onze kattenkinderen. Wij hebben ons echt afgevraagd hoe het zou gaan als er eenmaal twee baby’s in huis zouden zijn. Zouden ze jaloers worden?, Zouden ze agressief reageren? of zouden ze juist heel lief reageren?
In deze blog vertel ik jullie hoe het bij ons gaat.

Verandering

Dat de katten wisten dat er iets zou veranderen was duidelijk. Zij voelde dat er iets met mij was en lagen dan ook het liefst de hele dag bij mij. Ze voelde dan ook regelmatig een schop als ze bij mij lagen. Zo werd hun kamer omgebouwd tot babykamer en kwam er opeens een box in de woonkamer. 

Toen waren we thuis

Dat we thuis kwamen waren wij heel benieuwd hoe ze op Luuk en Noud zouden gaan reageren. We waren natuurlijk al 2 weken bijna niet thuis en ze werden verzorgd door anderen. Toen wij thuis kwamen waren ze beide heel nieuwsgierig. Jip had het wel snel bekeken en ging naar buiten maar Hummer voelde zich wel op zijn gemak bij twee kleine wezentjes. Als wij op de bank zaten kwam hij er het liefst bij liggen en hij ging nog net niet op ze liggen maar hij vond het absoluut niet erg.

In de kinderkamer

We hebben de afspraak dat de katten in principe niet in de kinderkamer mogen komen, alleen als wij er bezig zijn.  Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik ze er wel in heb gelaten voordat de jongens er waren. Puur om te wennen aan het feit dat de kamer veranderd is en dat er andere geuren zijn.  

In het begin als wij de deur vergaten dicht te doen van hun kamertje vond Jip het wel fijn dat hij een nieuwe slaapplaats had. Jip hebben we toen zo nu en doen slapend aangetroffen in één van de bedjes. Maar nu gebeurt dat niet meer want beide katten weten dat ze daar niet mogen komen en ze komen er dan ook niet meer, zelfs niet als ik de deur open laat staan. 

Overigens de box in de woonkamer daar komen de katten helemaal niet in. Ze keken hier helemaal niet naar om, zelfs niet toen hij er net stond. 

Hoe gaat het nu tussen beide kids en beide katten

Het gaat echt goed ze accepteren elkaar helemaal. Jip komt gewoon niet teveel bij ze in de buurt en Hummer zoekt ze juist zo nu en dan echt op om kopjes te geven. De jongens aaien Hummer echt, nu moet ik zeggen dat ze groter worden en door hebben dat ze ook aan zijn vacht kunnen trekken. Dit vindt Hummer iets minder leuk maar hij haalt niet uit of iets. 

Wat erg leuk is, is dat als Luuk of Noud Hummer ziet ze beginnen te praten tegen hem. Je ziet dan een glimlach op hun gezicht komen en dan komen er allerlei kreten uit. 

Gerust gevoel

Wij kunnen wel zeggen dat we met een gerust hart even naar boven kunnen lopen als Hummer of Jip bij Luuk en Noud zitten. Ben heel benieuwd hoe dit zal gaan als de jongens straks echt gaan kruipen en uiteindelijk lopen. Ik zal tegen die tijd een update over dit onderwerp schrijven.

Nu ben ik benieuwd, hoe gaat het bij jullie de combinatie huisdieren en kinderen?

Liefs, Kayleigh


%d bloggers liken dit: