Blog,  Persoonlijk

De balans weer terugvinden na mijn bevalling

Nu ik zes maanden moeder ben van onze fantastische tweeling Luuk en Noud, is het tijd om de balans terug te vinden. De balans in het weer gaan sporten, gezond eten maar ook in de combinatie werk en gezin.

De combinatie werk en gezin

 Altijd heb ik gezegd dat ik thuis zou blijven voor de jongens. Simon en ik hebben eigenlijk naar elkaar uitgesproken dat wij niet wilden dat de jongens naar de kinderopvang zouden gaan. Puur om het feit dat als ik zou gaan werken ik dan zou werken voor de kinderopvang. Wij en vooral ik wilde dan liever zelf fulltime mama zijn om zo optimaal te kunnen genieten van de jongens. Wel zou ik mijn handbaltrainingen gewoon blijven doen.

Toch weer aan het werk

 In september kwam er een leuke vacature voor 12 uurtjes op mijn pad. We hebben samen gekeken of dit haalbaar was als mijn ouders en schoonouders konden gaan oppassen. Kon dit namelijk niet zou ik het niet gaan doen. Gelukkig kwamen we eruit en konden we het regelen. Daardoor besloot ik om te gaan solliciteren en met succes, inmiddels ben ik alweer twee maanden aan het werk.

Eigenlijk bevalt mij dit heel goed, om 12 uur per week even geen mama te zijn maar gewoon Kayleigh. Voordat ik aan deze baan begon gaf ik al drie avonden en de zaterdagochtend handbal training. Ik was er al gauw uit dat als ik de baan zou krijgen ik twee avonden zou stoppen met trainen geven. Dit omdat ik niet nog meer weg wil zijn van huis, dit ook omdat Simon onregelmatig werkt.  Daarnaast had ik er ook niet heel veel plezier in. Ik kon er op dat moment niet zo van genieten als dat ik altijd kon.

Door twee avonden te stoppen met trainen, maar overdag 12 uurtjes te gaan werken heb ik rust voor mijzelf gecreëerd. Ik kan weer volop genieten van de tijd dat ik aan het werk ben en ik ben voor mijn gevoel genoeg thuis om alles mee te maken van de jongens. Doordat ik rustiger ben en blij ben met mijn keuzes heeft Simon ook weer een gezelliger mens naast zich staan.

Een fitte mama moet je wel zijn als tweelingmama

Aan het begin van mijn zwangerschap, toen ik nog niet wist dat het een tweeling zou worden, heb ik altijd gezegd dat ik zou blijven sporten tijdens mijn zwangerschap. Niets was minder waar, ik heb het helaas maar één maand vol kunnen houden.

Het sporten oppakken na mijn zwangerschap vond ik wel een ding. Nadat de gynaecoloog had gezegd dat ik alles weer mocht doen ging ik heel enthousiast naar de sportschool. Dit viel heel erg tegen, ik moest heel erg wennen dat ik niet meer het niveau had van voor de zwangerschap, ik een stuk minder kon hebben qua zwaarte maar vooral om weer te gaan. Twee baby’s vreten energie en dan komt vermoeidheid er ook nog eens bij kijken. Simon zei steeds al tegen mij ga nou sporten dan zal je, je een stuk fitter gaan voelen. Nu zes maanden later heb ik de stap gezet. Ik ben weer gaan sporten.

Mama in Shape programma

Na lang zoeken heb ik een programma gevonden wat speciaal gericht is op moeders. Bij Fit4Lady volg ik nu het Mama in Shape programma, een acht weeks programma waarbij je onbeperkt kan sporten onder begeleiding en waarbij je zelf je intensiteit bepaalt.

Ik heb als doel om weer een fitte mama te worden die tijd voor zichzelf vrij maakt om te gaan sporten. Diegene die mij echt kennen weten dat ik eigenlijk niet zonder zelf sporten kan. Straks als die twee banjers gaan kruipen en lopen zal ik toch de energie moeten hebben om achter ze aan te gaan en met ze te spelen.

Een gezond eetpatroon toepassen

 Ik wil dan wel een fitte mama worden, maar iedereen weet met alleen sporten kom je er niet. Als ik eerlijk naar mijzelf kijk heb ik qua gezond eten er wel een beetje met de pet naar gegooid. Ik denk persoonlijk dat dit is ontstaan doordat we opzoek waren naar een ritme qua eten. We gunden onszelf niet de tijd om te koken en we aten pas als de jongens op bed lagen (ongeveer half 8). Nu de jongens meer gaan eten en met ons aan tafel eten, gunnen we onszelf ook weer de tijd om te kijken en op tijd te eten. Als je pas laat eet en dan ook nog moet koken heb je er niet zo snel meer zin in. Dit resulteerde in regelmatige bezoekjes aan de snackbar.

Nu is het tijd om de knop om te draaien, om op tijd te gaan eten en vooral om weer gezonder te gaan eten.. Natuurlijk mogen we ook wel eens iets ongezonds eten. Als de jongens heel jengelig en moe zijn besluiten we om toch pas te eten als de jongens op bed liggen. Dit is zo nu en dan ook lekker, om relaxt te kunnen eten en vooral om warm te kunnen eten.  We proberen nu voor zo’n drie dagen vooruit boodschappen te doen zodat we niet meer op het einde van de dag naar de winkel te hoeven. Op deze manier maken we bewuster een keuze om gezond te eten en dit werkt voor ons.

Ik ben een eind op weg om de balans weer terug te vinden in het gezonder leven, maar vooral om nog meer te kunnen genieten van ons gezin. Als voor mij het op alle vlakken klopt ben ik 100% in balans en heeft iedereen het meest aan mij.

Liefs, Kayleigh

%d bloggers liken dit: