Noud en mama
Blog,  Lifestyle

De eerste twee weken koolhydraatarm zitten er op, hoe gaat het?

Nu 10 maanden na mijn zwangerschap heb ik de knop gevonden die ik wil omzetten. Weg met al die smoesjes en tijd om weer echt gezond te gaan eten en weer te gaan sporten. Simpel gezegd, tijd om die fitte mama te worden die ik graag wil zijn voor mijzelf, mijn man en mijn kinderen. In deze blogs neem ik jullie mee op mijn avontuur naar fitheid.

De eerste twee weken zitten er op, hoe gaat het tot nu toe?

In mijn vorige artikel konden jullie lezen van waar ik vandaan kom, mijn doel en hoe ik dit ga doen. In dit artikel vertel ik jullie hoe het de tweede week is gegaan me koolhydraat arm, wat mijn resultaten tot nu toe zijn en of ik in mijn sport ritme ben.

Mentaal

De resultaten voor de eerste week waren zo goed dat het je mentaal een boost geeft. Zie je wel dat ik het kan en ja dit is wat ik wil, gaat dan door je hoofd. Toch vond ik het deze week moeilijker dan de eerste week. Die goede resultaten zijn namelijk ook een valkuil want zie je wel, ik kan wel even een keer zondigen. Deze twee stemmetjes zijn regelmatig door mijn hoofd gegaan afgelopen week. Het was namelijk lekker weer op de dagen dat ik vrij was, hebben jullie dan ook niet dat je dan extra zin hebt in lekker eten?

Gezondigd

Het resultaat is dat ik vaker dan één keer heb gezondigd, ik kan er wel een mooi weer show van maken maar dat is het niet. Ik wist van te voren dat ik deze week één keer moest zondigen daar ik een leuke workshop ging volgen van Schuur 13a bij Deugeniet in Den Helder en dat ik vooraf met mijn moeder daar de lekkere daghap ging eten. Ik vond het wel goed van mijzelf deze avond dat ik de warme nacho’s met kaas etc. kon laten staan.  Naast deze donderdag avond heb ik nog twee keer gezondigd, maar hé ik kan mijzelf er heel schuldig om voelen maar ik heb er optimaal van genoten. Ik ben namelijk een levensgenieter die houdt van lekker eten. 

Nee alle gekheid bij elkaar, ik ben mijzelf ervan bewust dat ik het heb gedaan, deze stappen zie ik al als positief. De dagen daarna heb ik namelijk wel rekening gehouden met mijn eten en ik bleef er niet in hangen. Dan had ik namelijk allang een zak chips gehaald maar ik heb andere keuzes gemaakt en die voelen toch veel beter.

Dag limonade, hallo water

Voor de mensen die mij echt goed kennen weten dat ik min of meer limonade verslaafd was. Het was het enige wat ik dronk samen met thee. Simon zei wel eens jouw bloed bestaat alleen maar uit Raak limonade. Nou ik kan jullie vertellen, ik mis mijn limonade niet. Ik drink nu heel veel water met echt fruit erin (voor de smaak) en mijn vertrouwde rooibos thee. Zo nu en dan drink ik een lekkere latte macchiato maar dat is het ook. Ik mis mijn limonade ook niet, dat ik dat ooit zou zeggen.

Sporten

Het sporten is nog niet zoals ik zou willen. De afgelopen week heb ik minder gesport dan ik zou willen. Daarentegen heb ik wel elke dag minstens een half uur gewandeld. De keer dat ik krachttraining heb gedaan heb ik wel echt goede krachttraining gedaan. Gelukkig is de spierpijn inmiddels gezakt haha. Op naar een positieve week qua sporten want dat hoort nou eenmaal bij mij .

Bewust zijn

Zoals jullie het al merken gaat het de goede kant op met alles, het belangrijkste verschil vind ik dat ik meer bewust ben van wat ik eet, drink en wat ik doe qua sport. Het is een proces waar ik in zit en wat de goede kant op gaat. Het belangrijkste doel is eigenlijk niet zozeer het gewicht maar meer dat ik bewustere keuzes maak en bewust ben wat alles doet.

Mijn resultaten tot nu toe

23/3              76.1 kg
25/3              76.1 kg           Borst: 89cm   Taille: 93cm  Buik: 1.08cm
01/4              74.1 kg           Borst: 87cm   Taille: 87cm  Buik: 1.05cm
10/4              73.7 kg           Borst: 85cm   Taille: 84cm  Buik: 1.03cm

Ondanks mijn zondigen ben ik wel wat cm’s kwijtgeraakt en dat maakt dat ik positief blijf en gemotiveerd blijf om het weer beter te doen, want als ik niet had gezondigd had het ongetwijfeld meer geweest.

Op naar een nieuwe positieve week vol energie. De volgende keer zal ik weer twee favoriete recepten delen.

Liefs, Kayleigh