Buitenspelen
Blog,  Persoonlijk,  Tweeling

De zoektocht naar een geschikte peuterspeelzaal

Inmiddels zijn de jongens alweer 17 maanden oud en is het tijd om opzoek te gaan naar een peuterspeelzaal. Je kan hier tenslotte maar op tijd mee beginnen want alles zit anders vol. Maar waar letten wij nou op? Je leest het in dit artikel.

Inmiddels hebben wij in twee weken tijd 2 peuterspeelzalen bezocht. Een nieuwe fase voor ons, want voor je gevoel begint het loslaten toch al een beetje. Voor ons is het namelijk helemaal nieuw daar de jongens niet naar een kinderdagverblijf gaan.

Vooraf maak je een voorstelling van hoe het zou moeten zijn, wat komt het beste uit qua tijden en dagen. Om daar allemaal aan te voldoen is eigenlijk onmogelijk. Je bent toch afhankelijk van wat er in de buurt is en hoe het daar geregeld is.

Start van de zoektocht

Voordat wij ergens zijn gaan kijken startten wij onze zoektocht met het oriënteren wat er hier allemaal in de buurt is en wat welke peuterspeelzaal allemaal doet. Zo biedt de ene peuterspeelzaal een speciaal thema programma aan, doet de andere weer eigen thema’s bedenken en de ander biedt weer muziekles aan. Qua tijden is het ook nog wel eens verschillend, de ene peuterspeelzaal begint om  kwart voor 9, de ander om half negen. De ene peuterspeelzaal eindigt om kwart voor 12 en de andere weer om kwart voor twee. Allemaal keuzes waar je mee te maken hebt.

Bezoek peuterspeelzaal één

De eerste peuterspeelzaal die we bezochten was eigenlijk erg onbekend bij ons, we gingen er kijken omdat vooral de tijden ons aanspraken. Je hebt daar een keuze om vanaf half negen tot 12 of van half negen tot kwart voor twee. Ideale tijden voor ons daar we ze dan altijd zelf kunnen ophalen.  Wat waren we verrast dat we binnenkwamen, het zit midden in een basisschool en doen ook echt dingen samen met de kleuters van die school. De ruime was klein maar knus en de leidsters konden in één oogopslag alle kindjes zien spelen, dat geeft persoonlijk een heel fijn gevoel.  Bij deze peuterspeelzaal doen ze aan thema’s en één van de leidsters heeft een muziekcursus gedaan voor peuters wat ons ook erg aansprak. Onze jongens zijn dol op muziek dus dat is voor ons echt wel een pré.
Dat wij daar naar binnen gingen moesten de jongens even twee minuten ontdooien maar daarna gingen ze lekker spelen en moesten we ze echt meesleuren naar huis. Dat gaf echt een fijn gevoel dat ze zich daar al min of meer op hun gemak voelden.

Bezoek peuterspeelzaal twee

Bij de tweede peuterpeelzaal die we bezochten kwamen we in een redelijk grote ruimte, de kinderen hadden genoeg ruimte maar toch vonden wij het een beetje kil overkomen. Er werd genoeg informatie gegeven door diegene die ons een rondleiding gaf. Ook hier waren allemaal speelhoekjes gecreëerd. De tijden bij deze peuterspeelzaal zijn van kwart voor negen tot kwart voor één. De jongens konden hier niet echt ontdooien en Luuk zat zelfs aan Simon vastgeplakt. Noud, onze ontdekker, kon een klein beetje loskomen maar spelen vond hij daar maar niks.

Keuzes

Elke peuterspeelzaal heeft zo zijn voor en tegens maar waar kies je nou voor. Moeten we toch nog bij die andere peuterspeelzaal kijken op het dorp? Helaas is deze nog niet open dus dat maakt het lastiger. Wat je ziet bij je kind(eren), is dat al de juiste informatie? Zal dat anders zijn als ze weer een paar maanden ouder zijn? Het maakt het allemaal niet makkelijker om zo’n keuze voor je kind(eren) te maken. Je wilt tenslotte wel dat ze het er naar hun zin hebben.

Voor nu hebben we een heel goedgevoel bij peuterspeelzaal één , wij gaan er nog eens een paar nachtjes overslapen maar we moeten wel binnenkort een keuze gaan maken daar alles aardig vol raakt hier in de buurt. 

Het belangrijkste is dat wij het idee hebben dat de jongens zich er prettig gaan voelen zodat wij ze met een gerust hart achterlaten.

Waar letten jullie op bij het uitzoeken van een peuterspeelzaal?

Liefs Kayleigh

%d bloggers liken dit: