Blog,  Leven met Luuk en Noud,  Tweeling,  Uncategorized

Leven met Luuk en Noud #15 Het opvoeden is begonnen

De jongens zijn vandaag precies negen maanden oud, over drie maanden worden ze alweer één jaar oud. Wat een ontwikkeling hebben ze de afgelopen maand doorgemaakt en dat zal nog wel even doorgaan in snel trein vaart de aankomende drie maanden ben ik bang. Ik kan jullie wel vertellen het opvoeden is in huize Haster echt begonnen. In deze blog neem ik jullie mee in de afgelopen maand.

Een maand met meerdere kanten

Afgelopen maand was er één van verkoudheid, minder slapen en eten maar ook één van het ontdekken en ravotten in huis. Gelukkig gaat nu alles beter, de verkoudheid is nagenoeg weg en het eten gaat beter maar is nog niet wat het geweest was (zal wel een fase zijn denk ik). Dat de jongens slechter sliepen is niet heel gek want ze zaten in een gigantische sprong. Van het alleen maar kunnen omrollen naar je buik en rug en een beetje tijgeren, kruipen ze nu de hele kamer door. Zoals de titel al zegt het opvoeden is begonnen.

Opvoeden it is

Nu de boys door de hele kamer kruipen ontdekken ze ook de andere spullen die in de kamer zijn zoals kastjes, tafeltjes, snoeren en planten. Steeds vaker horen ze ons zeggen ‘’Luuk of Noud dat mag niet dat is ….’’ Noud die kijkt je dan aan, probeert het nog één keer en na nog een keer zeggen taait hij af. Luuk daarentegen is een ander verhaal, deze kleine man lacht je gewoon vierkant uit. Ja als ouder word je uitgelachen door je zoon van negen maanden. Gelukkig na een aantal keer zeggen en een beetje boos kijken, want hé wie kan er nou heel boos kijken naar zo’n klein boeven koppie, haakt ook hij af. Wij hebben een kattenluik en dat is toch wel een favoriet hier vooral als je naar buiten kijkt en er komt een kat aan. Het klepje wordt duizend keer open geduwd en dat is toch iets magisch voor ze. Ik schat zo in dat op termijn al het speelgoed buiten zal liggen haha.
Bovenal dat het opvoeden is begonnen is het super leuk. Er is zoveel leven in huis en nagenoeg zijn ze altijd vrolijk en gezellig.

Het huis kidsproof maken

Nu ze de wereld zo aan het ontdekken zijn hebben we wat kleine maatregelen genomen om het huis kidsproof te maken. Zo hebben we onze kleine bijzettafeltjes ingeruild voor een grotere tafel. Daar er zo nu en dan al een tafeltje omver werd getrokken werd hij laatst omver getrokken met een bloempot en potjes voor kaarsjes erop. Het was een rot klap en ik schrok me eigen echt het lazarus. Gelukkig hadden de jongens niks. Op de grote salontafel zullen wij alleen hoekjes op zetten want de jongens zien nergens nog echt gevaar in. Afgelopen week heb ik besloten om onze kamerplant in de keuken weg te halen aangezien die ook werd omgetrokken. Tot nu toe zijn dit de enigste veranderingen en hoop dat het hierbij kan blijven want hé het huis moet voor papa en mama ook nog een beetje gezellig blijven en geen bunker worden.

Liefs, Kayleigh

%d bloggers liken dit: