Blog,  Persoonlijk

Wat went doorslapen dan snel

Ik heb al twee weken geen echte update gegeven over hoe het gaat met de jongens en met ons als gezin. Dit komt omdat de jongens ongeveer twee weken geleden besloten om weer eens lekker te gaan spoken ’s nachts. Wat waren we verwend dachten we bij onszelf. Ze sliepen namelijk alweer ruim een maand goed door van +- 19:30uur tot de volgende ochtend 07:30uur.

Dit went dan erg snel, je hebt meer energie, minder snel geprikkeld, geniet volop van de mannen en van het gezin. Als je dan een paar nachten en zelfs avonden twee spokende kinderen hebt ben je kapot. Dit resulteerde bij mij in echte vermoeidheid, ik lag gewoon om negen uur in mijn bed. Was sneller geprikkeld en dit werkt niet altijd gezellig thuis. Ook aan de jongens merk je dat ze een stuk minder slaap krijgen, ze worden erg huilerig, minder vrolijk en ook zij werden erg snel geprikkeld.

We gaan weer de goede kant op

Nu de jongens weer hebben besloten om beter te gaan slapen en pas weer wakker te worden rond half 7 merk je dat ook meteen. Ik merk het niet alleen mijzelf of Simon maar vooral aan de jongens. Ze zijn weer een stuk vrolijker en dat bevalt me toch stukken beter haha. Het is een fase denken we dan maar, de fase niet doorslapen zal gerust nog wel vaker langs gaan komen.

Simon en ik zijn nu druk bezig met slaap in te halen, wij liggen dan ook gewoon nog steeds tussen negen en half 10 in bed. Want ook al slapen ze ’s nachts weer beter, overdag blijft het toch wel een drama het slapen. Waar ze zich eerst op een gegeven moment overgaven als ze in de box of toch een enkele keer in bed lagen, doen ze dit nu ook niet meer. Ze geven zich pas over (maar ook niet altijd) als we met de kinderwagen een rondje gaan rijden of als we met de auto weg gaan.  

Ik kan maar één ding zeggen, ik heb echt respect voor alle ouders die al maanden of soms nog langer achter elkaar niet door kunnen slapen ’s nachts.

Ik prijs me dan ook gelukkig dat onze jongens meer wel dan niet doorslapen.  Maar hé ook wij mogen wel eens klagen 🙂

Liefs, Kayleigh

%d bloggers liken dit: