Identieke tweeling
Blog,  Persoonlijk,  Tweeling

Een eeneiige tweeling, 2 individuen maar ook 2 karakters

Een eeneiige tweeling, 2 individuen die qua uiterlijk op elkaar lijken maar ook allebei een eigen karakter hebben. Ondanks dat de jongens een eeneiige tweeling zijn, zijn ze allebei uniek op hun eigen manier. Wat merken wij nu na negen maanden al van deze verschillen? Ik zal het jullie vertellen in dit artikel.

Verschillend vanaf dag één

Dat de jongens verschillen van karakter was al heel snel te merken. Zo merkten wij dit al heel snel in het willen liggen bij je en het anders niet tevreden zijn. Noud had dit heel sterk, die wilde veel knuffelen want alleen liggen was hij niet zo van gediend. Luuk wilde ook wel graag bij je liggen maar die kon ook heel tevreden in de box liggen slapen of spelen. In het begin was Noud diegene die als eerste dingen kon zoals omdraaien van rug naar buik en weer terug. Inmiddels is Luuk diegene die van alles uitprobeert en ook dingen als eerste kan.

Het karakter van Luuk

Luuk is een baby die een sterke wil heeft en ook graag zelf op ontdekking gaat. Hij probeert alles wel 1000x totdat hij het zelf kan. Als iets niet mag en wij zeggen bijvoorbeeld ‘’Luuk, nee dat mag niet’’, kijkt hij je aan het begint gewoon hard te lachen. Ja natuurlijk snap ik ook wel dat een kind van negen maanden niet gelijk snapt dat hij iets niet mag, maar hij is ook zeker niet gek. Als je hem weghaalt bij iets wat niet mag blijft hij er heen gaan en blijft het uiteraard proberen. Zo heb ik hierdoor ook mijn Yuka plant alsnog opgegeven. Luuk is wel van het knuffelen maar ook niet teveel want hij doet graag zijn eigen ding. Wat wel super schattig is dat als je met hem knuffelt en hij je gezicht ziet en dan ze mond open doen en zijn mond naar jou mond doet voor een kusje. Ik kan jullie vertellen, mama smelt nog altijd van dit moment. 

Het karakter van Noud

Noud is een baby die het liefst de gehele dag aan je hangt zoals een aapje. Hij is een echt knuffelaar en zo snel qua ontwikkeling met het rollen zo neemt hij de tijd met de rest. Hij kijkt graag naar zijn broer hoe hij iets doet en later doet hij het dan gewoon in één keer. Zo kon Luuk snel kruipen en Noud bleef maar passief op zijn buik liggen om achteruit te schuiven. Van de een op andere dag kon ook hij kruipen. Noud kan iets heel stiekems doen, als het in ene stil is als Noud daarvoor heel druk was moet je, je wel zorgen maken haha. Meestal betekend dat, dat hij iets doet wat eigenlijk niet mag. 

De verschillen

Zoals jullie kunnen lezen zijn er wel degelijk verschillen tussen beide mannen. Luuk is het meer ondernemende type die in de strijd graag voorop gaat en Noud is daarentegen het analyserende type. Ik ben heel benieuwd hoe zich dit verder gaat ontwikkelen en hoe ze zullen zijn over een aantal maanden. Zal het dan nog steeds het zelfde zijn of zullen de rollen dan omgekeerd zijn? We wachten het af, maar om de ontwikkeling te volgen is echt super leuk en geeft je continu nieuwe inzichten.

Elk kind is uniek en dat is niet anders bij een eeneiige tweeling!

Liefs, Kayleigh