dagritme
Blog,  Persoonlijk

Hoe ziet bij ons het dagritme eruit?

De jongens zijn 13 maanden en we hebben een fijn ritme gevonden wat voor iedereen fijn is. Heb elke dag eigenlijk wel twee vrolijke jongetjes in huis die overigens het hele huishouden op stelten zetten. Vandaag zal ik met jullie ons dagritme delen van een vrije dag, alhoewel als er opgepast wordt is hij ongeveer het zelfde. Lees je mee?

Ons dagritme

De ochtend

07:00 – 08:00 uur

De jongens worden langzaam wakker, het is tegenwoordig zo lekker dat ze tegelijk met ons ontbijten dus we altijd nog even rustig blijven liggen omdat ze toch nog in hun bedje spelen en zo nu en dan nog even in slaap vallen.

08:30 uur

Op een vrije dag is dit ongeveer het tijdstip dat we ontbijten met elkaar. De jongens vinden hun broodje zo lekker in de ochtend om daarna een flesje van 150cc  te drinken

Na het ontbijt is het tijd om het huis overhoop te halen om te spelen, met overhoop halen bedoel ik ook alles inclusief keukenkastje met pannen en bakjes etc. De kids hebben de grootste lol en dat is het belangrijkste. Als ik weet dat het ’s middags erg warm wordt in deze zomertijd ga ik dan al boodschappen doen zodat ik ’s middags niet meer weg hoef.

10:00 – 10:30  uur

Rond deze tijd krijgen de jongens hun fruithapje. Meestal als papa thuis is doen we dit met z’n allen aan de eettafel met de jongens in hun kinderstoel maar als mama alleen thuis is met ze picknicken we op de grond.

Nadat het fruit op is hebben de jongens weer een energie boost daar zeg je u tegen. Ze zijn niet kapot te krijgen en spelen dan ook rustig weer verder.

11:30 uur 

Tijd om naar bed te gaan want anders blijven ze gerust een tijdje wakker. In deze tijd heeft mama tijd om even lekker wat voor haarzelf te doen maar bovenal wordt er in deze tijd opgeruimd.

De middag

13:30 – 14:00 uur

De jongens worden weer wakker want ze slapen echt niet langer dan 2,5 uur. Eventjes spelen boven en vervolgens gaan we naar beneden om een broodje te eten. De jongens eten dan 2 of 3 broodjes met beleg van onder andere de kleine keuken. 

Na het broodje is het tijd om of boodschappen te doen (als we dat ’s morgens niet hebben gedaan) of om weer lekker verder te gaan met spelen. We gaan in ieder geval wel elke middag naar buiten. Als dat niet in de wagen is, is dat wel in de tuin. Het weer moet het uiteraard wel toelaten haha.  

16:00 uur

Rond vier uur krijgen de jongens meestal wat lekker zoals een dreumes koekje. Dit vinden ze erg lekker en het breekt altijd even de tijd tussen de lunch en het avond eten. 

De avond

17:30 – 18:00 uur

Het is tijd voor het avond eten. Afhankelijk van of de jongens het al gehad hebben eten we of om half 6 en anders proberen we het wel altijd een beetje te rekken tot 6 uur. Wij waren nooit echt van het vroege eten maar door de jongens is dat wel een beetje veranderd. 

Na het avond eten gaat het spelen gewoon weer verder. Nu het zomer is pakken we wel vaker de fiets ’s avonds om lekker een rondje te fietsen of om nog even naar het strand te gaan. Zo kunnen we de jongens nog even lekker uitputten want ook ’s avonds zijn ze onvermoeibaar.

19:00 – 20:00 uur

Tijd om naar boven te gaan. Boven spelen we altijd nog eventjes lekker met ze voor het slapen gaan. Nu het zomer is en het langer licht is slapen de jongens iets later. Het zijn er echt twee die slapen op het licht. Als ze een schone luier en hun pyjamaatjes aan hebben weten ze dat het tijd is om te gaan tandenpoetsen. Simon doet dat gedeelte meestal zodat ik tegelijkertijd hun flesjes kan klaar maken. Ze krijgen ’s avonds altijd nog een flesje van 150cc melk aangevuld met nog 30 cc extra water voor het vocht. Als ik dan boven kom geven ze altijd netjes gelijk hun tandenborstel aan ons en wordt het jengelen. Ze hebben dan hun flesje gezien en willen die dan gelijk hebben. 

Als ze eenmaal liggen slapen ze meestal meteen als ze hun fles leeg hebben. Soms jengelen ze nog wat na maar over het algemeen duurt dat nooit lang als we even boven zijn geweest. Als ze allebei wakker blijven is het wel een dingetje want dan gaan ze onvermoeibaar door en willen ze eigenlijk nog niet slapen. 

Als de oogjes dicht zijn van de twee en al het speelgoed binnen en buiten is opgeruimd, is het tijd voor papa en mama om te relaxen.

De jongens krijgen qua drinken de gehele dag water. Dit hebben zij gewoon tot hun beschikking in hun beker dus deze pakken zij zelf.

Dit is ons dagritme voor twee dreumesen van 13 maanden. Hoe ziet jullie dagritme eruit?

Liefs, Kayleigh

p.s. benieuwd naar de rubriek Leven met Luuk en Noud? Lees dat hier

%d bloggers liken dit: