Blije tweeling
Blog,  Leven met Luuk en Noud

Leven met Luuk en Noud #20 – twee lopende dreumesen

Gisteren was het 22 augustus en dat betekent dat onze jongens de 15 maanden hebben aangetikt. Het is alweer een tijdje geleden dat er een nieuwe leven met Luuk en Noud online kwam. Vorige keer vertelde ik of wij voor de laatste keer bij de kinderarts waren. Maar hoe gaat het nu met onze kleine terrors. De titel zegt het al twee lopende dreumesen, dat belooft wat. Lees je mee?

Luuk had zijn eerste losse stapjes al voor zijn eerste verjaardag gezet, Noud daarentegen moest eerst even kijken hoe zijn broer het deed. Jawel hoor, na een week of twee goed kijken en meneer liep na anderhalve dag voorzichtig proberen, zo weg binnen.
Ja twee lopende dreumesen, ik hoor je al denken pff dat zal een drukte zijn. Ja en nee kan ik daar op antwoorden. Aan de ene kant is het niet druk want ze kunnen zichzelf nu makkelijker verplaatsen en buiten in bijvoorbeeld de supermarkt lopen ze alleen als ik niet alleen ben. Ik moet ja antwoorden omdat ze niet alleen lopen maar zoals Luuk die rent op zijn manier, en die gaat alle kanten op. Met dat lekkere weer rustig in de tuin zitten was er dus niet bij. Niet dat ik continu achter ze aan hoef te lopen want ze redden zich prima. Maar….

Klimmen staat zo stoer

Ze hebben namelijk niet alleen het lopen volledig ontdekt maar ook het klimmen. Op dat gebied heb je, je handen vol aan ze. Ze klimmen overal op want ze zien nergens gevaar in. Papa en mama hebben dus de tuintafel waar ze op kunnen klimmen al op z’n kop gezet en de meeste stoelen omgedraaid. Binnen gaat het er niet anders aan toe, sinds kort hebben ze ook de vensterbank ontdekt dus binnen de kortste keren kropen en liepen ze over onze vensterbank. Niet bepaald iets waar je vrolijk van wordt. Gelukkig doordat we het interieur hebben omgegooid kunnen we het redelijk goed vermijden. Jullie begrijpen natuurlijk wel dat ook hierbij de nodige val partijen en de daarbij behorende blauwe plekken horen. Mensen zullen soms wel denken jeetje wat doen zij met hun kinderen haha. Beide heren klimmen zelf ook de trap op naar boven, dit laten we ze dan tegenwoordig ook zelf doen ’s avonds. Het traphekje moet wel echt dicht zijn overdag anders zitten ze binnen de kortste keren halverwege de trap.

Wat worden ze groot

Nu ik vijf weken non stop samen met ze ben geweest en de daarbij behorende week-weg besef ik mij één ding heel goed. Wat worden ze groot en wijs! Ze ontwikkelen zich nu zo snel, beginnen met kletsen en wijzen van alles aan. Ze hebben dingen heel snel door, zo had Luuk op vakantie door dat er buiten allemaal dieren buiten liepen. Het eerste wat hij wilde ’s morgens was naar buiten om te kijken of hij iets zag en hij wees ze dan gelijk aan. Neem daarbij het lopen en je hebt gewoon twee grote kinderen die van mij nog wel eventjes klein mogen blijven. Want elke fase die voorbij gaat komt niet meer terug.

Zelf eten

Het zelf eten is momenteel bij ons een hot item. Noud wilt eigenlijk alleen nog maar zelf eten met z’n vork, ja zelfs zijn maiscorn snack haha. Het is bizar hoe hij, net 15 maanden oud, dat al zo goed kan qua motoriek en controle. Luuk daarentegen wilt het wel zelf doen en soms wel met een vork of lepel maar verders moet het bestek op zijn blad liggen van de kinderstoel en meneer eet lekker met zijn handen. Ik kan hier zo van genieten, twee kinderen maar allebei totaal anders.

Bezoek consultatiebureau

Bij maand 14 staat er weer een bezoek aan het consultatiebureau op het programma, inclusief vaccinatie. Nou beide heren lieten wel even zien wat ze konden inclusief de boel terroriseren. Het treinbaantje werd van de tafel afgetrokken, er werd met blokjes gegooid maar ook gevoetbald. De jeugdarts was tevreden, motorisch doen ze het heel erg goed. Qua praten doen ze nog niet heel veel, wel hebben ze zelf hun eigen taaltje. We gaan nu proberen meer boekjes te lezen en dingen echt meer benoemen. Qua boekjes denk ik dat ze nu nog niet heel erg de rust hebben, wel komen ze steeds vaker met boekjes aan. Als we dan beginnen te lezen pakken ze het weer af en gooien het weg. Met het benoemen van dingen gaat het wel goed. Nu bijna drie weken later lijken ze dingen beter te begrijpen. Ik denk ook wel dat ze het meeste wel snappen etc. maar gewoon lekker hun eigen zin doen. Ons werd gezegd dat het twee echte jongens dreumesen zijn. De vaccinatie hebben ze goed doorstaan, na de vaccinatie mochten ze met een bal spelen en toen was alles ook snel weer goed.

%d bloggers liken dit: