Blog,  Lifestyle,  Samenwerken,  Uncategorized

Review: Tastea 30 dagen detox thee

Voor Tastea mocht ik de 30 dagen detox thee uitproberen. In dit artikel lees je over mijn ervaring met deze thee en wat het mij heeft opgeleverd.

Waarom detoxen?

Waarom ben ik gaan detoxen zal je vast denken. Dat ik hiermee begon, begin augustus, was ik net twee maanden geleden bevallen. Ze zeggen negen maanden zwanger is negen maanden ontzwangeren. Toch wilde ik graag gaan detoxen om met een boost te beginnen aan het verliezen van mijn laatste kg’s.

Inhoud pakket

Al één dag na mijn contact met Tastea kwam mijn pakketje binnen. Allereerst was het een feestje om uit te pakken. Het zat in een mooie zwarte doos in de doos vond ik twee luxe bussen thee, één keer de morning thee en één keer de evening thee. Daarnaast zat er nog een zwarte doos in en dat was de handige Tastea theebeker.

Ingrediënten Detox thee

In de detox morning zitten de volgende ingrediënten:

Groene thee, China gunpowder, Groene thee matcha, Citroenmelisse, Mate green, Natuurlijke smaak versterkers (citroen-abrikoos smaak), Witte thee (Mao Feng), Paardenstaart, Taraxacum, Spirulina, Guarana.

 In de detox evening zitten de volgende ingrediënten:

Appel Verbena, Balm, natuurlijke smaak versterkers (sinaasappel-mandarijn smaak), sinaasappelschil, Hopbladeren, Tulsi, Calendula, Vrouwenmantel kruid, Valeriaan, Bonenkruid.

Wat vond ik van de smaak van de thee

Ik als echte thee liefhebben heb eigenlijk één favoriete smaak thee en dat is Rooibos thee. Toen ik de bovenstaande ingrediënten zag, dacht ik wel even oké wat voor smaak zal dit gaan geven. Maar ik moet zeggen ik vind beide thee smaken echt heerlijk. Ik vond het erg lekker om met de morning thee de dag te beginnen en met de smaak van de avond thee de dag te eindigen. De ochtend thee vond ik echt naar groene thee smaken met beetje kruiden smaak, ik moest wel wennen aan de sterke nasmaak die aan de thee zit. Maar dit is erg persoonlijk want die heb ik bij Rooibos thee niet.

Waar kan de Tastea 30 dagen detox bij ondersteunen

  • Het boosten van je immuunsysteem;
  • verbeteren van de huid;
  • afdrijven van vocht;
  • verminderen van opgeblazen gevoel;
  • stoffen waardoor gewichtsverlies kan ontstaan;
  • verhogen van je weerstand;
  • ondersteuning bij je stofwisseling;
  • ondersteuning voor een goede nachtrust;
  • onderdrukken van honger gevoel.

 Wat is mijn ervaring na 30 dagen detox

Na 30 dagen detoxen met de thee van Tastea kan ik zeggen dat ik geen opgeblazen gevoel meer heb in mijn buik. Qua gewicht ben ik bijna 2kg kwijt. Ik moet eerlijk bekennen dat door mijn vermoeidheid ik niet echt ben gaan sporten. Daarentegen is een tweeling ook sporten, de gehele dag zit je niet stil en het komt weinig voor dat je er geen één vast heb. Qua eten is het wisselend geweest de ene keer hebben we heel gezond gegeten en de andere keer door simpelweg weinig tijd aten we wat minder gezond. Toch ben ik blij dat ik bijna 2kg kwijt ben door de detox. Het is een goede start om de laatste vijf á zes kilo kwijt te raken.

Ervaring ochtend en avond thee

Na de ochtend thee had ik de rest van de ochtend geen honger meer. Alleen ’s middags had ik soms toch een moment dat ik echt honger had. Dus het onderdrukken van het honger gevoel is wisselvallig geweest bij mij.

’s Avonds nam ik de avond thee, hierdoor kon ik wel heel makkelijk in slaap komen. Daardoor lag ik nooit lang wakker en sliep ik rustig in. Ook al moest ik er uit ’s nachts ik had niet echt een heel moe gevoel steeds, ik stond wel wakker op.

Wat ik een nadeel vond is dat je 2.5 gram thee moet gebruiken maar er zit geen maatschepje bij dus het is echt gokken. Ik deed dan één theelepeltje in mijn theebeker. Er wordt aangegeven dat je de avond thee een uur voor het slapen moest nemen. Nou heb ik eigenlijk geen vaste bedtijd dus ik nam hem eigenlijk standaard tussen half negen en negen uur.

Ervaring Tastea theebeker

De theebeker van Tastea vind ik echt fantastisch. Het is zo makkelijk in gebruik en je hebt geen thee blaadjes wat je binnen krijgt door het filter wat erin zit. Ik houd van hete thee drinken en door de dubbelwandige beker blijft het langer warm. Onderin de fles zit een soort bakje waar je verse thee in kan doen voor als je op stap gaat. Dit is erg handig voor als je onderweg bent. Ik zelf maakte de thee alvast thuis klaar en dronk het dan onderweg op als wij weg gingen. Al met al ben ik erg blij met de theebeker en het is een echte aanvulling.

Voor iedereen is de ervaring anders

Laat ik voorop stellen dat voor iedereen de ervaring anders is. Iedereen reageert ook anders op zo’n detox thee, de één heeft er heel veel baat bij en de andere helemaal niet. Ik kan dus niet bepalen of het voor jou werkt. Ik kan dit alleen voor mijzelf bepalen en voor mij heeft het een groot deel geholpen om mij een stap in de goede richting te zetten m.b.t. afvallen.

Wist je dat Tastea ook andere soorten smaken heeft die verschillenden werkingen hebben? Wil je zelf de verschillenden soorten thee van Tastea proberen? Dat kan, ga naar de website van Tastea (klik hier). Als je bestelt en je gebruikt de code TASTEA3 dan krijg je 10% korting op je bestelling.

Ik ga in ieder geval zeker nog meer soorten thee bij Tastea bestellen!

Liefs, Kayleigh

* voor dit artikel heb ik producten gekregen van Tastea om te testen.

%d bloggers liken dit: