Blog,  Leven met Luuk en Noud,  Persoonlijk,  Tweeling

Leven met Luuk en Noud #8 -Soms breekt het ouderschap even op

Een nieuwe week; dat betekent een update. Afgelopen week gingen Simon en ik voor het eerst weer samen op stap, probeerden we weer één flesje minder op een dag en had ik het wel een beetje gehad.

Inbakeren

De warmte is weer een beetje geminderd (gelukkig).  Dit was te merken aan de jongens, ze waren weer vrolijker en het fijnste was dat we ze weer konden inbakeren. Over het inbakeren gesproken; het was nog een hele zoektocht naar de juiste inbakerzak.

Omdat de meeste inbakerzakken voor 0-3 maanden zijn wilden wij geen hele dure daar de jongens over een paar weken die drie maanden al bereiken. Eerst hadden wij de inbakerzakken van Jollein besteld. Hele mooie inbakerzakken en heel handig op zich maar niet voor die man ons. Ze kunnen namelijk echt niet stil liggen of zitten. Dit resulteerde in paar keer wrikken met je armen en het klittenband was los. Dan ga je verder zoeken naar wat voor hun beide wel werkt. Zo kwamen wij uit op de inbakerzakken van SwaddleMe. Deze inbakerzak is met een rits en doordat de rits twee kanten op kan ook makkelijk met verschonen. Nu zou je denken dat, doordat ze helemaal tot boven geritst zijn, ze hun armen er niet uit kunnen doen. Niets is minder waar het lukt ze nog steeds, maar het belangrijkste is dat ze wel rustig slapen nu en ook zonder moeite inslapen ’s avonds.

Van zes naar vijf flessen

De jongens groeien als kool en hebbe steeds meer melk nodig per flesje. Als ze dit niet krijgen zijn ze gewoon niet tevreden als de fles leeg is en sabbelen ze druk verder op hun vuistje met als eind handeling het huilen. Met zes flessen krijgen ze 110cc en nu met vijf flessen krijgen ze 135cc. Ondanks dat er nog een kleine gewichtsverschil tussen beide zit krijgt Noud net zoveel als Luuk want dit heeft hij gewoon nodig.

Nu zijn ze met die 135cc erg tevreden maar.. ze hebben nog steeds die zes flessen nodig. ’s Nachts weten we dit nog wel eens af te doen met een klein beetje melk ,maar soms hebben ze ook nog die hele fles nodig. Vinden wij dit erg? Eerst wel want ze krijgen in principe meer melk dan nodig binnen maar ze zitten nog ruim onder die één liter. Wie heeft er tenslotte niet meer dorst met deze warmte?

Voor het eerst weg zonder de jongens

Afgelopen vrijdag gingen Simon en ik voor het eerst sinds de geboorte van de jongens met z’n tweeën op stap. De jongens gingen gezellig naar mijn ouders toe .Wij gingen namelijk een middagje Brabant daar wij op kraamvisite gingen bij ons nieuwe nichtje. Voordat we naar huis gingen zijn wij nog lekker uit eten geweest. Gewoon even geen papa en mama zijn maar Simon en Kayleigh.

Begrijp mij niet verkeerd want we waren weer ontzettend blij dat wij de jongens weer zagen. Het kostte overigens ook wel moeite om ze achter te laten maar soms is het goed om even wat voor jezelf of in ons geval onszelf te doen. Weer even opladen.

Waarom vooral ik moeite had om zonder de jongens weg te gaan zal ik jullie vertellen in een apart artikel.

Mama zat er een beetje doorheen

Afgelopen week zat ik er wel een klein beetje doorheen qua energielevel. Ik zeg het niet graag want ik mag niet klagen vind ik. We hebben twee prachtige zoons waar ik elke dag de hele dag door van mag genieten. Maar ik zat qua energie gewoon even doorheen. Simon had vier nachtdiensten, dat betekende niet alleen ’s nachts alleen de zorg maar ook overdag tot een uur of drie. Als ik dan twee jongetjes heb die bijna alleen maar huilen en aanhankelijk zijn wordt dat zwaar. Als ze dan opgepakt zijn, zijn ze nog niet stil. Nee dan willen ze het gehobbel van het lopen voelen en dan worden ze pas stil. Met dit weer is dat niet altijd even fijn.  Gelukkig was Simon van het weekend thuis zodat ik een beetje kon bijslapen vooral ’s nachts. Zaterdag ben ik zelfs om 20:00 al naar bed gegaan om bij te slapen en dit was heerlijk. Maar voor nu, even niet meer klagen maar genieten van twee prachtige zoons die ons elke dag trakteren op vele glimlachen. (Het spijt me voor jullie, maar dit laten ze niet graag vastleggen haha).

Overigens deze inbakerzakken hebben wij geprobeerd;

Jollein slaapzak wrapper 0-3 maanden (Klik hier)

SwaddleMe Pod inbakerdoek 0-2 maanden (Klik hier)

Liefs, Kayleigh

%d bloggers liken dit: