18 weken echo
Alles over mijn tweelingzwangerschap,  baby uitzet,  Blog,  Tweeling

Update 18 weken zwanger – echo en baby spullen

Nu ik dit blog bericht schrijf ben ik 18 weken en 3 dagen zwanger en regent en hagelt het al bijna de hele dag. Wat verlang ik naar de zomer en kan dan ook niet wachten als we de zomer ingaan met (hopelijk) lekker weer. Als ik dat dan bedenk vind ik het ook tegelijk een gek idee want aankomende zomer zijn we niet meer met zijn tweeën maar zijn we gewoon een gezin van 4. Maar wat hebben we er een zin in!

18 weken zwanger

Vergeleken met vorige week was dit toch wel een rustige week. De week waarin ik weer op controle moest komen voor de 18 weken echo en de week waarin ik ze toch steeds meer begin te voelen!

Mijn energie gaat maar heen en weer (helaas). Ik kan ineens heel veel energie hebben en denken van nou ik ga dit en dat doen maar vijf minuten later kan dit ook weer helemaal weg zijn. Wordt er eerlijkgezegd wel een beetje gek van daar ik zoveel wil doen.

Heb inmiddels wel ondervonden dat ik hoofdpijn krijg van mijn ijzertabletten dus die dosis heb ik verminderd van twee naar één pilletje per dag en wat is het lekker om zonder hoofdpijn te dag door te komen. Gelukkig vond de verloskundige dit geen probleem omdat mijn ijzergehalte verder goed is.

Donderdag hadden we de 18 weken echo. Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze echo minder spannend vond dan de andere daar we de week ervoor nog een extra echo hadden gehad i.v.m. mijn buikklachten (zie vorige blog). Gelukkig was op de echo te zien dat onze kleintjes het goed doen. Deze week hebben we geen echo foto’s mee gehad maar gelukkig hadden we die van de week ervoor wel. Wat wij nu wel al een aantal echo’s doen is dat wij een kort filmpje maken van de echo, voor onszelf maar ook voor onze ouders en mijn opa en oma om het te kunnen laten zien. Zijn er nog meer mensen die dit doen?

Tijdens deze echo hebben we voor de 3e keer de hartjes horen kloppen en wat klopten ze mooi. Het is toch bijzonder om dat te horen kloppen. Beide hadden er overigens niet zoveel zin in deze dag want ze lagen lekker rustig te slapen. Zullen het dan toch avond kinderen zijn?:)

Wat ik fijn vond was dat ik eindelijk met de verloskundige het kon hebben over mijn lichamelijke klachten. Mijn lichaam geeft aan dat het, het zwaar heeft maar mijn hoofd is nog niet zover. Conclusie is dat ik het nu al wel stukken rustiger aan moet doen en alles goed moet plannen qua wat ik wil doen. Met 24 weken moet ik stoppen met trainen geven enz. om toch echt al me rust te pakken. Gelukkig weet ik dit nu en kan ik mij er op instellen.

Vrijdag ben ik op bezoek geweest bij Oma die weer in Zwolle ligt en zijn wij ’s avonds even gezellig naar Schagen geweest. Bij het opstaan merkte ik wel al dat ik last van mijn rug had en dacht dit trekt wel weg maar helaas nu vier dagen later heb ik er nog steeds last van. Weer een lichamelijk iets erbij wat het toch nog weer zwaarder maakt. Gelukkig helpt warmte om het tijdelijk te verlichten.
Soms denk ik wel eens ik zit bijna op de helft en moet nog zo lang hoe ga ik dit in godsnaam volhouden. Maar dan komt ook weer de gedachten dat het voor een goed doel is. Van het weekend ben ik weer voor het eerst met Handbal bezig geweest en wat was dit fijn, even iets anders dan thuis zitten.

Afgelopen week zijn er ook al heel wat baby spullen in huis bij gekomen wat is dat een fijn idee zeg. Het wordt toch allemaal iets tastbaarder vooral voor Simon.

Baby boxen

Het was al met al een rustige week maar wel een week waarin ik merk hoe zwaar het nu al is. Nog even en we hebben de 20 weken echo, ik kan jullie vertellen dit vind ik toch wel erg spannend (ja nu al).

In mijn volgende blog kunnen jullie lezen wat ik Simon als papa to be cadeau heb gegeven voor zijn kerst.

Liefs, Kayleigh

%d bloggers liken dit: