Plezier met elkaar
Blog,  Persoonlijk

Vakantie deel 1 – Europarcs De Wije Werelt

Inmiddels is de zomervakantie officieel voorbij voor iedereen. Ik zelf ben alweer twee weken aan het werk. Tijd om terug te blikken op onze heerlijke vakantie in eigen land. Het eerste deel van onze week weg verbleven wij op Europarcs De Wije Werelt op de Veluwe. Hoe wij het hier hebben gehad en waarom dit park vertel ik jullie in dit artikel.

Ongeveer een maand voor wij naar de Beekse Bergen zouden vertrekken zagen we dat Simon het weekend daarvoor vanaf vrijdag ochtend al vakantie had. Op dat moment begon het te kriebelen van zullen we er nog een verblijf vooraf aanplakken. 5 dagen weg vonden we bij nader inzien net niks om echt even bij te komen (voor zover dat al gaat met twee dreumesen). Toen we gingen kijken bij Europarcs kwamen we op twee opties uit De Biesbosch of De Wije Werelt. Het was een keuze tussen of natuur en toch stad of alleen veel natuur. We kozen uiteindelijk voor het laatste ook al had dit geen binnenzwembad.

Eindelijk naar Europarcs de Wij Werelt

De paar dagen voor het vertrek kijk je er zo naar uit, vooral omdat we wisten dat het huisje zou bevallen en niet onbelangrijk er twee babybedjes in één kamertje zouden passen. Op de dag van vertrek regende het pijpenstelen, als dat maar goed zou komen. Bij aankomst regenden het nog verrekte hard maar naarmate de tijd vorderde en het avond werd kwam gelukkig de zon door. Eindelijk konden onze twee boeven nog even hun energie kwijt buiten. Geloof me anders breken ze je hele huis af haha.

Het Mosselse Zand

Na de eerste nacht allemaal goed te hebben geslapen was het toch even wennen. Je moet zo’n huisje toch even eigen maken zodat het ook een beetje van jou voelt. Het weer was nog niet zo optimaal maar toch besloten we het er op te wagen om een wandeling te gaan maken. We gingen naar Het Mosselse Zand. Kids lekker slapen in de wagen en papa maar de wagen trekken door het mulle zand. Eenmaal aangekomen bij een fietspad moesten we kiezen tussen nog meer off-road of fietspad volgen. We wilde namelijk naar een op de plaatjes leuk eettentje. Nadat we op Google maps hadden gekeken, kozen we er toch voor om het fietspad te volgen. Gelukkig werd onze wandeling beloont met een erg leuk tentje, het heet Boerderij Mossel. Een boerderijtje waar je wat kon drinken, lunchen of boerderij ijs kon krijgen. Wij hebben daar lekker geluncht en daarna hebben de jongens nog lekker in de speeltuin gespeeld.

Ons tuintje afbakenen

Nadat we terug waren bij het huisje na de wandeling zijn we lekker gaan spelen buiten in de tuin. Dit betekende wel dat we ons wasrek moesten gebruiken als afbakening. Vooral Luuk vond het namelijk leuk om hard weg te rennen, lachend om te kijken of we al kwamen en verder te rennen. Met een weg voor het huisje langs is dit natuurlijk niet ideaal haha. Gelukkig hielp de afbakening wel. ‘s Avonds zijn we lekker uit eten geweest en hebben ze na een heerlijke dag spelen gesmikkeld van een pannenkoek.

Nog 1 volle dag genieten

Zondag, de laatste volle dag, was aangebroken. Deze dag zouden we lekker chil bij het huisje blijven en proberen te zwemmen. Proberen? Ja dat had niet zozeer te maken met of de jongens het leuk vonden maar meer met de temperatuur. Buiten was het namelijk wel lekker maar niet super warm. We gokten er toch op en gingen in het peuterbadje met ze. De temperatuur viel niet  helemaal tegen daar ze thuis in her badje buiten ook gewoon gaan al is het koud. Maar de diepte van het badje was wat minden, in ieder zwembad kunnen ze op hun knieën als ze vallen. In dit zwembadje was dat niet en dat maakte dat ze niet heel veel bewogen of konden zitten. Helaas maar niks aan te doen. De rest van de dag hebben we besteed met spelen bij het huisje en in de speeltuin. Een ijsje kon met het lekkere weer niet ontbreken.

Toen was het alweer voorbij

Maandag, de dag van vertrek, de dag dat wij naar onze volgende bestemming zouden gaan. We wilden niet heel vroeg weg gaan dus hebben de volledige tijd tot 10 uur besteed in het huisje met rustig inpakken en opruimen en nog spelen. Na het uitchecken nog even lekker koppie koffie gedaan met gebak zodat de jongens hun fruit konden eten.

We kunnen terugkijken op een geslaagd lang weekend op de Veluwe. We hebben niet heel veel gewandeld en helemaal niet gefietst maar dat komt de volgende keer wel. Deze vakantie willen we namelijk lekker tot rust komen met de kinderen en dat is dit weekend al zeker gelukt.

Komen we terug?

We willen zeker een keer terug naar Europarcs de Wije Werelt. We zullen dan absoluut langer gaan en onze fietsen meenemen. De rust die we hebben ervaren, ook al was het een drukke camping was heerlijk. Een kort tripje waar we nu al met veel plezier op terug kijken.

As. zaterdag komt vakantie deel 2 online en zal gaan over ons verblijf op Safari Resort Beekse Bergen.

Liefs, Kayleigh

%d bloggers liken dit: