tevreden mama
Blog,  Persoonlijk

Ben ik de tevreden fitte mama die ik wil zijn?

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een artikel heb geplaatst over hoe het gaat met het fit worden. In dit artikel zal ik jullie meenemen in hoe het nu gaat, of ik tevreden ben of dat er nog wat moet veranderen.

Vanaf maart ging bij mij mijn knop om. Ik moest weer gaan sporten en ja ik was ondanks dat ik mijn zwangerschapskilo’s al kwijt was nog wel iets te zwaar vond ik. Ik ben toen gestart met koolhydraatarm eten en heb 5 sessies ultrasound massage gehad (lees hier hoe dit is gegaan). Dat het daarna lastiger zou worden was geen geheim, de zomer stond namelijk bijna voor de deur en de daarbij behorende vakantie en dagjes weg. Dan heb je twee keuzes of strak doorgaan of met mate genieten.

Strak doorgaan of met mate genieten

Ik ben gewoon een te grote levensgenieter en houd daarbij teveel van lekker eten, ik koos dus voor het genieten met mate. Nou ik kan jullie vertellen, de vele ijsjes en ijskoffies en alle lekkere hapjes hebben heerlijk gesmaakt. Zonder schuldgevoel smaakt alles veel lekkerder. Vijf weken zomervakantie met twee dreumesen heeft wel betekend dat ik nagenoeg niet gesport heb. Nu is het wel zo dat twee lopende dreumesen die houden van klimmen je wel in beweging houden. Ik was elke avond wel gesloopt na een dag alleen met ze. Gelukkig wel in positieve zin want wat een lol heb je met ze.

Ben ik die tevreden fitte mama die ik wil zijn?

Op de vraag of ik die fitte mama ben die ik wil zijn is het antwoord nog niet volledig ja. De gehele zomer ben ik qua gewicht stabiel geweest tussen de 71en 72kg. Toch zou ik na al die jaren weer graag onder die 70kg komen. Ik heb voor mijzelf als doel gesteld dat ik voor half oktober die 2 á 3 kg wel kwijt wil zijn. Fysiek is dan het misschien nog niet zoals ik het eigenlijk zou willen, psychisch daarentegen voel ik mij helemaal goed. In mijn hoofd ben ik sinds jaren niet zo blij geweest met mijzelf en mijn lichaam. Van diepe dalen qua gewicht en hoe ik eruit zag naar super blij met hoe ik er nu uit zie met al mijn striae en klein hangend buikje erbij.

Nu het ‘gewone’ leven weer is begonnen is het ook tijd om minder te snacken en meer te sporten. Op naar mijn laatste doel (denk ik) om vervolgens steady te blijven!

Leef in de tevreden tijd

Liefs, Kayleigh

%d bloggers liken dit: