Moederschap
Persoonlijk

Sinds ik moeder ben voel ik mij meer vrouwelijk

Dat het moederschap je veranderd is geen groot geheim, maar hoe je veranderd verschilt per persoon. Nu ik één jaar moeder ben, heb ik de nieuwe ik wel gevonden en ik moet zeggen ik ben er heel tevreden mee. In mijn blog over hoe ik het eerste jaar als moeder vond schreef ik er kort wat over. In deze post vertel ik jullie hoe ik mijn meer vrouwelijk ben gaan voelen.

Qua karakter ben ik niet alleen veranderd maar ook over hoe ik mij voel en wie ik wil zijn.

Fit en gezond

Voordat ik moeder werd vond ik fit en gezondheid ook al belangrijk maar blijkbaar niet belangrijk genoeg. Nu ik moeder ben realiseer ik mij meer hoe belangrijk het is om fit te zijn. Ik kan mijn conditie niet laten verslonzen want ik heb twee barrels waar ik bijna de hele dag achteraan moet rennen. Ik neem het fit en gezond zijn serieus, want ik kan inmiddels concessies doen met eten en meer nee zeggen tegen dingen. Het sporten daarnaast ben ik ook weer serieus gaan oppakken want ik kan dan wel gezond gaan eten, maar daar wordt mijn lijf niet sterker van op het gebied van spieren. Sinds ik mijn eten en sporten heb aangepakt voel ik mij energieker en fitter. Ik heb er zin in om mee bezig te zijn, uiteraard zijn er dagen dat het je niks interesseert maar als ik het daarna weer oppak voelt het goed.

Uiterlijke verzorging

Voordat ik moeder gaf ik niet heel veel om uiterlijke verzorging. Ik deed wel een mascaraatje op en een deed iets met mijn wenkbrauwen maar daar bleef het ook wel bij. Nu ik moeder ben geworden vind ik het belangrijk om er goed en verzorgd uit te zien. Tegenwoordig moet ik echt eerder mijn bed uit om mijzelf helemaal klaar te hebben als de jongens wakker worden en we maar met z’n drieën zijn als ik weg moet. Ik heb er plezier in en voel me energieker als ik er verzorgd uit zie. Natuurlijk heb ik ook dagen dat ik tot 2 uur in mijn pyjama loop en niks aan mijzelf heb gedaan.
De momenten die ik pak voor mijzelf als ik bijvoorbeeld mijn wenkbrauwen laat doen bij een salon voelt als een cadeautje. Mijn tip is dus ook aan jullie, pak die momenten voor jezelf want je voelt je er lekkerder door, hoe weinig tijd je ook hebt of hoe moe je ook bent. Zorg goed voor jezelf en als je met je partner thuis bent neem dan ook uitgebreid de tijd voor jezelf.

Kledingstijl

Waar ik vóór de kids genoegen nam met een spijkerbroek en een t-shirt, vind ik het nu erg leuk om ook jurkjes aan te doen. Helemaal nu ik op mijn voeding en sporten let vind ik het fijn om mijzelf leuk te kleden wat ook nog vrouwelijk is. Ik droeg bijna namelijk nooit jurkjes en als ik nu ga winkelen kijk ik bijna alleen nog maar voor jurkjes of jumpsuits. Ik zeg wel eens tegen Simon, eigenlijk moet ik een hele nieuwe garderobe shoppen zodat al die oude meuk weg kan. Op een één of andere manier past dat niet meer bij de nieuwe ik.

Trots

Ja het even geduurd maar nu een jaar verder en wat kilootjes en cm’s minder, ben ik trots op mijn lichaam. Ik voel mij meer vrouw dan ooit tevoren. Ik mag er zijn zoals ik ben, met hangbuikje uiteraard haha.

Ben jij jezelf meer gaan waarderen na je zwangerschap?

Liefs, Kayleigh

%d bloggers liken dit: